Skip to content Skip to footer

10 recomandări de la Marcel Hosu

Marcel Hosu este solist, chitarist și songwriter în trupa Alternativ Quartet. În lumea academică, este doctorand în filosofie la Eberhard Karls Universität Tübingen, absolvent de psihanaliză la Ecole de Psychanalyse des Forums du Champ Lacanien – France și asistent de cercetare la Academia Română Filiala Cluj-Napoca. 

În ultimii ani, atenția și dedicarea și-a turnat-o în dezvoltarea conceptului inedit al A.Q., alături de colegii săi de trupă. Îmbinarea sonoră post-rock cu sonoritățile instrumentelor clasice, cu un mixaj vizual multimedia ajung, cu fiecare nouă melodie, să creeze un film poetic live, într-un stil răvășitor de tarkovskian.

Despre specificul explorărilor Alternativ Quartet, precum și despre turneul de lansare al noului album, puteți afla mai multe aici. Turneul „Deocamdată suntem departe de solstițiu” promite o experiență imersivă de două ore, acompaniată de proiecții video și de un Brass Ensemble de la Filarmonica din Cluj-Napoca și urmează să se întâmple, pe 5 decembrie 2023, și în București.

Rubrica Happ.ro de recomandări îți aduce recomandări de la oameni creativi, în caz că vrei să încerci ceva nou și ai epuizat toate sugestiile prietenilor. Un fel de recomandări de pe TikTok, dar cu amprenta personală a artistului care te sfătuiește.

Astăzi, vrem să îl cunoaștem puțin mai bine pe Marcel Hosu, prin cele 10 recomandări pe care ni le face.

 

O piesă pe care ai ascultat-o până la refuz?

Bon Iver — U (Man Like). O piesă pe care am ascultat-o de sute de ori. Am avut o reală obsesie cu albumul i,i când a apărut, lansat în mod întâmplător fix în aceeași zi cu Fear Inoculum. Nu credeam că, în momentul în care vor lansa Tool un nou album (după așa de mult timp!), nu va fi albumul meu preferat din acea zi.

 

Ultimul serial binge-uit și de ce?

Am doi copii mici, unul de 2 ani și celălalt de câteva săptămâni: din păcate nu pot vorbi despre seriale binge-uite recent. Dacă ar fi în schimb să recomand un serial, aș spune The Wire — considerat în general unul dintre cele mai bine scrise seriale ale tuturor timpurilor.

 

Cartea pe care ai împrumuta-o oricărui prieten?

Cred că The Secret History the Donna Tartt. Venind din mediul academic, simt că e o carte care oferă un insight plăcut în ethosul înspre care aspiră unele persoane din domeniul umanist.

Este o idee foarte grecească și una foarte profundă. Frumusețea este teroare. Orice am numi frumos, ne face să tremurăm în fața lui. Și ce ar putea fi mai înfricoșător și mai frumos, pentru suflete precum ale grecilor sau ale noastre, proprii, decât să ne pierdem controlul în întregime? Să ne aruncăm deoparte lanțurile ca, pentru un scurt moment, să sfărâmăm accidentul de a fi în viață?

Donna Tartt, The Secret History

 

Cel mai bun take-away din oraș?

Taste of Asia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taste of Asia (@tasteofasia.ro)

 

Un loc underrated unde să călătorim?

Nu știu dacă este underrated, dar insula Samothraki oferă încă un contact uimitor cu natura și cu istoria europeană.

Fotografie de Iustin Ichim
Fotografie de Iustin Ichim

 

Un spectacol de teatru de neratat?

Lacrimile amare ale Petrei von Kant de Fassbinder este în repertoriul Teatrului din Cluj. Cred că orice spectacol de teatru care tematizează dorința în acest mod merită văzut.

Fotografie de Nicu Cherciu
Fotografie de Nicu Cherciu

 

Filmul pe care nu te-ar deranja să-l revezi?

Love and Mercy, un film din 2014 despre Brian Wilson cu John Cusack. M-aș uita la el cu orice ocazie și ori de câte ori.

 

O personalitate online cu care ai bea o bere?

Rick Rubin sau Ira Glass.

 

Unde mănânci când ți-e poftă, nu foame?

Five Guys (unde și dacă se găsește prin preajmă).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Five Guys (@fiveguys)

 

Ce emoji folosești nonstop și te reprezintă?

💛

 

***

Descoperiți universul trupei Alternativ Quartet, accesându-le website-ul sau urmărindu-le paginile de Facebook, Instagram (@alternativquartet) sau Youtube.

Lasă un comentariu