Skip to content Skip to footer

3 activități EC #8 overrated, și 3 care au fost memorabile

Între concerte și făcut de poze, ediția care tocmai a trecut a Electric Castle-ului a oferit o gamă oarecum timidă de activități „extracuriculare” cu care ne-am umplut cu toții timpul în cele 5 zile de festival. Hit or miss – rămâne de văzut.

Electric Castle #8 nu a fost atât de animat cu tombole, activități, concursuri și promoții pe cât se așteptau majoritatea vânătorilor de borsete, brelocuri și pelerine de ploaie, însă cei care s-au dedicat acestui sport n-au plecat acasă cu mâna goală. Care au fost cele mai distractive moduri de a-ți umple timpul între două concerte, unde s-a stat la coadă mai mult decât a meritat, și ce ar fi trebuit să nu rateze niciun posesor de brățară?

Hai să începem cu pomul lăudat.

Stranger Things Arcade Room – overrated

Cozile se întindeau, de după-amiază până la închidere, spre cortul de lângă, iar zona era în permanență împânzită de fani ai serialului, însă cele 20 de minute cheltuite la coadă în schimbul experienței vintage de a juca Pac Man și Super Mario Bros în regim de arcade n-au fost cea mai bună investiție de timp din viața festivalului.

Desigur că a fost una dintre cele mai bine puse la punct activități, însă acesta nu este un concurs de frumusețe. Pentru cât zgomot a creat căsuța Netflix în jurul său, cu siguranță că nici noi, în cuvintele băieților de la twenty øne piløts, nu credem în hype.

Lay’s Roller Disco – rated… correctly?

Deși ringul de mers pe role a fost supărător de mic, activitatea, un retro mai activ și mai distractiv decât jucatul de jocuri video, nu a fost deloc o pierdere de timp. Fiind într-o zonă mai ferită a festivalului, nici cozile nu depășeau bunul simț, iar muzica desăvârșea experiența.

Una peste alta, tocmai prin prisma faptului că era ușor de ratat, Roller Disco-ul n-are cum să fi fost overrated, chiar dacă spațiul în sine era doar un sample al datului pe patine cu rotile.

Bumping Cars – atât de overrated

Spre deosebire de celelalte activități, plătite sau neplătite, tiribombele nu au elevat cu nimic sentimentul de bâlci, care este și el valid, dar în contextul potrivit. Astfel, să te bușești cu mașinuțele n-a fost nici distractiv, nici animat, și nici prețul n-a justificat experiența seacă.

Jocul Strongbow Dark Fruit Forest – addicting way to surely lose

Deși nu a fost disponibil decât în primele zile de festival și era destul de rudimentar, activitatea propusă de Strongbow s-a dovedit a fi unul dintre cele mai catchy, mai frustrante și mai dificile jocuri.

Ca reguli generale, trebuia să introduci mâna în trei cutiuțe diferite și să ghicești obiectul din ele. Partea cu identificatul era, desigur, cea mai simplă, însă multe dintre cutii erau goale, ceea ce te descalifica imediat. Dacă reușeai, în mod miraculos, primeai un Strongbow din noua promoție.

Iar legenda spune că cineva, la un moment dat, l-a și primit. Sună mai simplu decât era la fața locului, însă era și foarte, foarte distractiv.

 

Activities by Lay’s – underrated

Toată lumea și-a petrecut după-amiaza la un Jenga, la un șotron sau aruncând cu mingi în trambuline, așa că underrated este un verdict generos, însă colțul de activități a salvat de plictiseală multă lume. Și fără să facă mari valuri!

Conceptul nepretențios, de jocuri arhi-cunoscute, dar plasate în locul potrivit și la momentul potrivit a funcționat. Și funcționează. Și nu trebuie să fie totul o reinterpretare a unei reinterpretări pentru a fi distractiv.

 

Balonul cu aer cald by glo™ – overrated

Jumătate din hype-ul cu balonul cu aer cald este exclusivitatea. Singura cale de a câștiga o ridicare de 5 minute cu balonul era prin promoțiile celor de la glo, iar altfel, înălțimea nu putea fi atinsă nici măcar contra-cost.

Cu toate aceasta, în calitate de câștigătoare a marelui staple Electric Castle, cei care au primit o pelerină de ploaie n-au pierdut nimic, chiar dacă n-a plouat la festival. Sentimentul n-a fost nici cathartic, nici peisajul n-a oferit nimic mai mult decât faimoasa roată EC. Dar a fost o cale sigură de a te încălzi noaptea, când temperaturile începeau să-și scoată colții.

 

BONUS: Roata Electric Castle – de ne-rankuit

Nu prea merge să-ți critici gazda, așa că despre faimoasa roată de la Electric, numai de bine. Nici n-ar fi mare lucru de criticat, pentru că putem vorbi despre un raport bun de value for money, mai ales în măsura în care clipele de sus sunt de neuitat. Puncte bonus dacă încerci roata în timpul unui concert la main stage, pentru o panoramă impresionantă cu miile de furnici de la scenă.

De asemenea, roata este cea mai bună prietenă a ta în zilele prea însorite. Puțină umbră mobilă și cea mai bună șansă a ta de a prinde o briză, acolo sus.

 

Lasă un comentariu