Skip to content Skip to footer

„40 de grade la umbră” @Spotify (playlist de iulie)

Luna iulie bate în djembe cu o solaritate africană, în tonuri de „Do The Right Thing” (1989), minus implicațiile politice și dintr-un spațiu în care 40 de grade la umbră nu anunță nici ventilatorul, nici aerul condiționat, ci marea. 

Comandă-ți un Aperol Spritz pe șezlong sau închide ochii și proiectează-ți plaja direct în apartament cu playlist-ul lunii iulie – pentru cei care s-au plictisit de radio Costinești și ar experimenta niște bongo. E de dans, e de balans. Mai mult, „40 de grade la umbră” sunt acele acorduri care reduc exasperarea codurilor de caniculă bucureștene, care îți dau un „Bună dimineața, soare” și la cafeaua întârziată de la ora unu și care-ți aduc aminte că nu ai fost niciodată fotosensibil.

Perfect să-i dai play după ce ți-ai deschis ziua cu Salutul Soarelui pe stomacul gol, tocmai pentru că acest craze pentru pillates nu s-a lipit și de tine. Sau pentru atunci când ți s-au dezaliniat astrele și vrei să-ți dai un alt ton, unul care n-are constrângeri în gama vocală, care echivalează iubirea cu adorație și care anticipează soarele care răsare și pe strada ta. Cu african tunes, atât consacrate, cât și moderne, este un playlist pentru care sensibilitatea și forța sunt echivalente.

Ia-te de mână cu ziua de azi și uită până mâine de cererea de concediu. O să fie aprobată. Între timp, poți asculta „40 de grade la umbră” aici ca să te încarci cu niște Fatoumata Diawara sau Amadou & Mariam.

Artistic heirs to Philip “Malombo” Tabane and Batsumi, they seek to give a contemporary voice to the ancestral traditions of indigenous peoples. Jazz sounds of 1970s and ‘80s productions have been replaced by hip-hop influences and a punk-rock energy.

The Fuss, despre Yinde – BCUC

Happ vine în fiecare lună cu un nou playlist de pus pe repeat, de lărgit orizonturi muzicale și de simțit bine. Când „Discover Weekly” are o săptămână proastă, încearcă ce ți-am pregătit. Încercăm constant să venim cu un vibe care să te surprindă și care să-ți facă luna mai bună.

Foto deschidere articol: Nikita Reva

Lasă un comentariu