Skip to content Skip to footer

5 lucruri de văzut la Bucharest International Dance Film Festival #9

Nici o convingere individuală nu poate fi confirmată sau infirmată izolat, ci trebuie evaluată într-o rețea mai mare de credințe (filosoful W. V. O. Quine). De la această idee pornește tema Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) ediția a IX-a, din 7-10 septembrie 2023.

Îți propun 5 filme care mi-au atras atenția și te pot însufleți cu această filosofie.

OMEN

Omen este unul dintre cele mai importante filme pe care le propune Bucharest International Dance Film Festival. A câștigat premiul New Voice la Festivalul de Film de la Cannes de anul acesta. Omen este despre patru oameni respinși de societate și catalogați ca vrăjitori. Cu toate acestea, reușesc, împreună, să se elibereze de etichetele impuse de ceilalți și să își găsească armonia lor autentică.

Mai multe informații, aici.

GLOOMY EYES

Gloomy Eyes face parte din secțiunea BIDFF VR și este genul de film potrivit pentru copii, care de fapt vorbește mai acut adulților. Gloomy Eyes înduioșează prin expunerea forței iubirii care poate fi singura speranță de salvare a lumii.

Mai multe informații, aici.

NOIR

Coregrafia filmului Noir are la bază individul care intră în conflict cu grupul. Dacă un conflict are la bază două părți, Noir chestionează cine e de vină pentru crearea acestuia. Noir este un scurtmetraj de dans din Portugalia, produs de Companhia de Dança de Almada, ce promovează interconectarea creatorilor și dansatorilor portughezi cu cei internaționali.

Mai multe informații, aici.

THE DEATH OF EGO

Scurtmetrajul din Competiția Internațională BIDFF exteriorizează prin dans disperarea și conflictul interior din om. The Death of Ego creează imagini puternice, pentru a ne da de înțeles că singura eliberarea adevărată a omului este omorârea egoului – o decizie înfricoșătoare, dar atât de necesară.

Mai multe informații, aici.

IN LIGHT

In Light concurează în Competiția Internațională BIDFF și este un scurtmetraj cu conținut spiritual. Are în prim-plan comunitatea Frăției Albe Universale care ne dorește să dobândim „O inimă pură ca un cristal, o minte radiantă ca soarele, un suflet vast ca universul, un spirit puternic ca Dumnezeu și una cu Dumnezeu”.

Mai multe informații, aici.

1 Comentariu

  • Cristina Petre
    Posted 5 septembrie 2023 at 2:23 PM

    Un articol excelent, foarte frumos scris ❤.

Lasă un comentariu