Skip to content Skip to footer

5 motive pentru care e musai să te duci la MoBU 2023

Târgul Internațional de Artă București (MoBU), deschis la Romaero Băneasa, invită publicul iubitor de artă contemporană să ia parte la un spectacol de culoare și vitalitate până la 28 mai.

Prima ediție MoBU aduce laolaltă zeci de artiști și galerii, în 40 de standuri dedicate artei contemporane din România, Republica Moldova, SUA, Austria, Italia, Germania, Țările de Jos, Marea Britanie, Siria. Îți prezentăm mai jos cinci motive pentru care merită să vizitezi spațiul expozițional generos, aerisit și neconvențional de la Romaero Băneasa.

1. MoBU a pregătit pentru vizitatorii săi un pavilion expozițional complex, multifuncțional, de 22,000 de metri pătrați la interior și în exterior.

2. ”Daniel Spoerri. A Moment for Eternity / Daniel Spoerri, O Clipă pentru eternitate” este vedeta acestei prime ediții. Expoziția lui Daniel Spoerri, maestru în Eat Art și Nouveau réalisme, reunește 120 de lucrări.

3. Peste 10 galerii invitate să își expună colecțiile: „Nemțoi Gallery”, Celula de Artă care propune un dialog direct și nonconformist între obiectul de artă și privitor, Baraka Artist-run space – un spațiu alternativ de artă, dar și IAGA Contemporary Art Gallery, HNK Gallery, LEVY Galerie etc.

4. Printre artiștii care expun se numără: Irina Dragomir, Mihai Mureșan cu ale sale ”Unghiuri neașteptate”, ATOMA, Horea Paștina, Constantin Flondor, Alina Cozma, Mihai Toth, Ioana Cristodorescu și mulți alții.

5. Zeci de evenimente zilnic: selfiuri cu lucrări ale artiștilor expozanți, lansări de album, masterclass-uri, mese rotunde, conferințe. Invitatul special al întâlnirii de sâmbătă 27 mai, între 19:30 – 20:30, este Pascal Bruckner, care va discuta cu cei prezenți la conferința Art în Today’s Society / Arta în societatea de azi.

Află mai multe despre MoBU 2023 – program evenimente, artiști invitați, bilete – de pe site.

Foto: Alexandru Zaharia

Lasă un comentariu