Skip to content Skip to footer

9 recomandări de la Ana Coman

Ana Coman este un nume important pentru scena alt-indie românească, cu un sunet personal, versuri numai bune pentru un pahar de vin, și un vibe autentic, cu multă candoare.

Am făcut cunoștință cu ea și cu vocea ei plină de semnificație și sentiment la Radio Guerilla, datorită rubricii „Ana are cântec”, pe care o reîntâlnim periodic în concerte prin Control, Quantic sau Expirat (urmează pe 8 martie). În playlisturile noastre, a debutat cu albumul 9 Missed Calls, căruia i se va adăuga în această lună un al doilea, Pretext.

Dintr-o sensibilitate soră cu tracul (pe care îl depășește cu seninătate și profesionalism) și o voluptate a emoției, Ana cântă poezie și stare, și în română, și în engleză, și reușește să atingă un colț de suflet de care nici nu știai.

  

O piesă pe care ai ascultat-o până la refuz?

Dorul are multe forme – Vunk. Cred ca am ascultat-o în fiecare zi timp de vreo 2 luni.

  

Ultimul serial bingeuit și de ce?

Am bingeuit multe în ultimul an, dar ăla care m-a ținut cel mai tare în priză a fost Fringe. E un SF underrated, despre o lume în care știința e atât de avansată încât ajunge să fie la limita supranaturalului.

  

Cartea pe care ai împrumuta-o oricărui prieten?

Replay. E cartea mea preferată, despre cum ar fi să ai șansa de a îți retrăi viața de mai multe ori, alegând de fiecare dată alte căi.

“Each lifetime had been different, as each choice is always different, unpredictable in its outcome or effect. Yet those choices had to be made, Jeff thought. He’d learned to accept the potential losses, in the hope that they would be outweighed by the gains. The only certain failure, he knew, and the most grievous, would be never to risk at all.”
― Ken Grimwood, Replay


Un loc underrated unde să călătorim?

Ungaria – Miskolc. Există aici un spa situat în peșteri subterane, cu pasaje labirintice unde acum sunt bazine de înot. E ceva senzațional.

  

Un spectacol de teatru de neratat?

Am văzut Frig acum câțiva ani, se juca la unteatru. Nu știu dacă se mai joacă acum. E foarte dur și nu te lasă să te gândești la altceva niște timp după ce îl vezi.

  

Filmul pe care nu te-ai supăra să-l revezi?

Coherence – tot ceva SF super underrated, despre unii care ajung cumva să se întâlnească cu ei înșiși, într-un fel de ruptură între universuri paralele. Ceva complicat.

   

O personalitate online cu care ai bea o bere?

Pedro Pascal, haha, nici nu cred că trebuie să dau motive.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pedro Pascal he/him (@pascalispunk)

Unde mănânci când ți-e poftă, nu foame?

Când mi-e poftă mănânc prăjituri, dar nu am un loc preferat.

Ce emoji folosești nonstop și te reprezintă?

”=)))))))))”, când chiar râd până la urechi când povestesc ceva sau citesc un mesaj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Coman (@anacomanana)

Lasă un comentariu