Skip to content Skip to footer

9 recomandări de la Cătălina Mihai

Cătălina Mihai este actriță a Teatrului de Stat Constanța, are propria rubrică de proză scurtă pe Liternet și, între teatru și scris, este o comediantă excelentă pe story-uri postate pe Instagram.

Apropo de autenticitate și de simțuri ale umorului care sunt chiar speciale, Cătălina Mihai reușește, pe scenă sau între două virgule, să-și facă o semnătură din tonul nepretențios, dezarmant de sincer și, în același timp, plin de căldură și îndrăzneț. Indiferent dacă joacă, scrie sau face o glumă pe internet, creează cu naturalețe, lejeritate și fină satiră. Și se vede de la o poștă.

Nominalizată în cadrul Galei Premiilor UNITER 2021 la 24 de ani (pentru rolul Speed din spectacolul „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare), pe Cătălina Mihai o recunoașteți și ca protagonista din Heidi (r. Cătălin Mitulescu) sau din 9 povești de dragoste și ură în izolare (Dan Chișu).

În ceea ce privește rubrica ei de povestiri săptămânale inspirate din realitate, Povești la ibric, este de citit pentru că îmbină nonșalanța de bârfit la țigara de la miezul nopții cu multă emoție, dor și candoare. Miturile urbane spun că sunt atât de bine scrise că se citesc singure.

În continuarea pe 2023 a rubricii de recomandări de la persoane care ne inspiră, iată ce mănâncă mai exact Cătălina Mihai de este atât de amuzantă și la ce spectacole a râs ea la teatru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by cătălina mihai (@kaaatiusa)

O piesă pe care ai ascultat-o atât de mult, încât nu mai poți să o asculți?

Baby, DakhaBrakha sau Wish you were here, Pink Floyd

Ultimul serial pe care l-ai văzut dintr-un foc. De ce?

The White Lotus. Nu știu, e scris foarte bine, e jucat foarte bine și te ține ore-n șir în canapea până-l termini, pentru că fiecare episod îți dă cât să vrei mai mult.

 

O carte pe care oricine ar fi trebuit să o fi citit-o deja.

Magicianul, John Fowles

„Trebuie să rămânem puţin copii până la sfârşitul vieţii noastre şi să păstrăm inocenţa copilăriei întru maturitate creatoare.”

John Fowles

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by cătălina mihai (@kaaatiusa)

 

Un loc underrated unde să mergem în vacanță.

Pe insula 23 august, la Hârșova, când poți să treci cu piciorul de pe-un braț al Dunării, (pentru că scade foarte tare apa), pe insula asta superbă și pustie despre care știe prea puțină lume.

  Insula 23 August | Mapio.net

Dar un spectacol de teatru?

The Duck Variations, la Teatrul Mic sau Portugalia, la Teatrul Metropolis, care e cu colegii mei de generație, care-s foarte buni.

@lailaforyou “Portugalia” la @Teatrul Metropolis în București 📍#foryou ♬ Fluturi – AMI


Un film care lovește „aproape de casă”:

Legendele toamnei, nu știu de ce, poate pentru că-i primul film pe care l-am văzut cu familia.

O personalitate online cu care ai sta la o bere?

Bobonete 👀  

Unde mănânci când ți-e poftă, nu foame?

Mc și Kfc 🐒  

Pe ce aplicație de social media ar trebui să ne mutăm toți?

Mai bine să ne mutăm toți înapoi la viață de pe social-media :))))) Nu știu, nu tik-tok, în niciun caz, eu m-aș întoarce la YahooMessenger!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by cătălina mihai (@kaaatiusa)

Lasă un comentariu