Skip to content Skip to footer

Actorii Șerban Pavlu și Vlad Lință, pe scena ARCUB, în două reprezentații

Spectacolul de teatru contemporan „Bazinul de nord” de Rajiv Joseph, revine luni 13 mai, la ora 19:00, și duminică 26 mai, de la ora 15:00, pe scena ARCUB – Hanul Gabroveni, Sala Mare.

Montată în premieră națională, noua producție care completează Stagiunea de teatru ARCUB 2023-2024, „Bazinul de nord” a avut avanpremiera și premiera în luna aprilie, reprezentații care s-au jucat cu casa închisă, și s-au bucurat atât de aprecierea publicului larg cât și a cronicarilor.

Realizat sub bagheta lui Alexandru Mâzgăreanu, unul dintre cei mai creativi și mai curajoși regizori ai generației sale, spectacolul „Bazinul de nord” îi aduce pe scenă pe Șerban Pavlu, cunoscut pentru versatilitatea sa și abilitatea de a interpreta roluri de impact, atât în teatru, cât și în producțiile pentru micile ecrane, și pe carismaticul actor Vlad Lință, care a reușit să impresioneze prin talentul său actoricesc.

„Bazinul de nord” este un spectacol ce implică emoțional privitorii, un spectacol puternic, construit în crescendo, cu evidente accente pe protagoniști. Non-comunicarea dintre generații, importanța banilor în societatea contemporană, schimburile de putere, învinovățirile reciproce, diferența de clasă, dar și iubirea sunt câteva dintre temele centrale ale spectacolului.

„Dramatismul întregului spectacol este impecabil dozat, scenele sunt construite printr-un cumul atât de firesc gradat, încât publicul urmărește reprezentația de aproape două ore, fără pauză, cu răsuflarea tăiată. Cei doi actori au roluri complexe, adevărate partituri, pe care le abordează cu multă abilitate și cu o permanentă atenție la fiecare scenă, potențându-se neîncetat reciproc. (…) Bazinul de nord este un spectacol de înaltă clasă, care are trei ingrediente esențiale: un text dramatic impecabil scris, alert și inteligent, o propunere regizorală captivantă, provocatoare, cu valențe cultural-educative și o interpretare memorabilă a doi actori minunați, bine aleși” – Maria-Gabriela ConstantinLiternet.ro.

Bazinul de nord” cu un titlu poate discutabil pentru stârnirea atracției publicului, rămâne un spectacol de marcă de la care nimeni nu poate pleca deziluzionat. Este o oglindă a prezentului, o provocare emoțională cu minunați actori și reușit ambalaj regizoral” – Ileana Lucaciu, ileanalucaciu.blogspot.

Dramaturgul american Rajiv Joseph, prezență importantă în peisajul teatral contemporan, a fost nominalizat și laureat cu mai multe premii, inclusiv un Obie Award (Premiile teatrale Off-Broadway), acordat în 2018 pentru Best New American Play, respectiv piesa de teatru Descrie noaptea, publicată în 2017; o nominalizare la Premiile Drama Desk și una la Premiile Pulitzer (cu Tigrul bengalez la grădina zoologică din Bagdad, în 2010).

Regia și lighting designul spectacolului sunt realizate de Alexandru Mâzgăreanu, scenografia este creată de Alexandra Boerescu, iar muzica originală este compusă de Alexandru Suciu.

Biletele pot fi achiziționate la prețuri variabile în funcție de categoria de loc, respectiv 70 lei – Cat. I și 50 lei – Cat. II (pentru elevi, studenți, pensionari), atât online de pe entertix.ro sau arcub.ro, cât și fizic, de la Casa de bilete ARCUB (str. Lipscani nr. 84-90).

BAZINUL DE NORD | 13 și 26 mai 2024, ora 19.00 | Sala Mare ARCUB

de RAJIV JOSEPH

Traducerea: ELENA MORAR

Distribuție:

Dr. Danielson – ȘERBAN PAVLU

Khadim Asmaan – VLAD LINȚĂ

Regie și lighting design: ALEXANDRU MÂZGĂREANU

Scenografie: ALEXANDRA BOERESCU

Muzică originală: ALEXANDRU SUCIU

Durata spectacolului: 1 oră și 40 minute (fără pauză)

Lasă un comentariu