Skip to content Skip to footer

Al șaselea sezon al Sustainable Living Podcast, susținut de Promenada Mall

Bunăstarea personală și durabilitatea, alegeri eco-responsabile în bucătărie, parteneriate pentru un oraș sustenabil, practici de sustenabilitate în industriile de beauty și cosmetică, dar și informarea și educarea pentru sănătatea femeilor sunt principalele teme abordate în cadrul sezonului al șaselea al Sustainable Living Podcast (SLP), în parteneriat cu Promenada Mall.

Sezonul al șaselea al SLP s-a desfășurat în intervalul 5 iunie – 4 septembrie și a inclus șapte episoade.

Podcastul și-a propus să ofere ascultătorilor informații valoroase și sfaturi practice pentru un stil de viață mai durabil, abordând subiecte importante, de actualitate, precum sănătatea mentală, educația privind reciclarea și upcycling-ul și economia circulară. Discuțiile au avut ca obiectiv să inspire clienții și alte companii din industrie, pentru adoptarea unui comportament mai responsabil în ceea ce privește protejarea mediului și o mai bună gestiune a resurselor.

Printre invitații podcastului, s-au numărat reprezentanții unora dintre cele mai importante companii dintr-o gamă largă de domenii de la bancar, retail, HoReCa, beauty, wellness, precum și NEPI Rockcastle, cel mai mare dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, care deține Promenada Mall.

“Sezonul al șaselea al Sustainable Living Podcast a fost un succes, în primul rând datorită sfaturilor utile și exemplelor de bune practici prezentate de către invitații noștri, de prezența cărora am beneficiat în baza colaborării excelente cu Promenada Mall. Un stil de viață sustenabil în comunitate nu înseamnă doar programe de reciclare sau găsirea soluțiilor la problemele de mediu, ci și campanii de educare a clienților în direcția achiziționării de produse sustenabile, smart shopping, alimentație sănătoasă, programe personalizate de fitness sau adoptarea unor măsuri de reducere a amprentei de carbon a clădirilor. La fel de necesare, după cum am aflat în cadrul discuțiilor din acest sezon, sunt și campaniile care promovează sănătatea și frumusețea, integrând aspecte fizice, mentale și emoționale”, a declarat Nicoleta Talpeș, realizatoarea Sustainable Living Podcast.

Sezonul al șaselea al podcastului a beneficiat de prezența unor experți care s-au remarcat prin inițiativele și rezultatele obținute în direcția sustenabilității, la nivel profesional, dar și în viața de zi cu zi. Invitații celor șapte episoade au fost Magdalena Gibney, Group Head of Sustainability al NEPI Rockcastle, care a fost intervievată atât în primul cât și în ultimul episod al sezonului, precum și reprezentanții unora dintre companiile chiriașe din Promenada Mall: Horațiu Dumitrescu, Product Manager, World Class România; Alina Costache, Training Manager Balkans, Sephora; Dana Hogea, Marketing & Communication Director, Simona’s Cookshop; Alexandra Maier, Manager Sustenabilitate, ING România; Adriana Talapu, Education Manager Kiehl’s; Noemi Varga, PR & Events Specialist, dm drogerie markt.

Discuția cu reprezentantul World Class Romania a abordat importanța unui stil de viață armonios, evidențiind legătura dintre bunăstarea personală, durabilitate și o perspectivă echilibrată asupra vieții. În cadrul interviului cu experta Sephora, ascultătorii au putut afla mai multe despre opțiunile sustenabile din zona de beauty, precum și despre reutilizare și ambalaje reciclate. Tot pe zona de beauty, brandul Kiehl’s se implică activ în direcția promovării importanței circularității și practicilor durabile, prin campanii exemplificate și în cadrul podcastului. Reprezentanta Simona’s Cookshop a dezvăluit practicile de sustenabilitate adoptate în selecția furnizorilor, în timp ce specialista dm drogerie markt a relevat rolul major pe care companiile din industria sănătății și frumuseții îl au în educarea și sprijinirea femeilor cu privire la sănătatea lor fizică, mentală și socială. O altă problemă actuală, poluarea din mediul urban, a fost dezbătută în cadrul discuției cu reprezentanta ING România. Aceasta a vorbit și despre posibilele soluții și rolul companiilor în protejarea mediului, în marile orașe.

La rândul său, Magdalena Gibney, Group Head of Sustainability al NEPI Rockcastle, și-a exprimat susținerea față de modul în care s-a derulat proiectul și a împărtășit din experiența companiei în ceea ce privește dezvoltarea sustenabilă, inclusiv cu ajutorul energiei regenerabile și a certificărilor pentru clădirile verzi.

“Strategia de business a NEPI Rockcastle se concentrează pe dezvoltarea de clădiri durabile pentru comunitățile unde ne desfășurăm activitatea, respectând în același timp mediul înconjurător. În Promenada Mall, care este unul dintre centrele comerciale de top din portofoliul nostru, am implementat numeroase practici sustenabile, printre care instalarea de panouri fotovoltaice sau procesele de gestionare a deșeurilor în zona de food court și în toate spațiile comune din clădire. De asemenea, Promenada Mall a obținut certificarea BREEAM In-Use V6 Excellent pentru clădirile verzi, cea mai recentă versiune a acestei acreditări, care se axează pe îndeplinirea criteriilor de contribuție substanțială la atenuarea riscurilor climatice. Așadar, parteneriatul cu Sustainable Living Podcast a venit în mod firesc, dată fiind preocuparea noastră comună în direcția promovării și adoptării sustenabilității ca stil de viață și ca unic mod de a dezvolta un business sănătos. Chiriașii noștri ne împărtășesc viziunea și cred că implicarea lor în acest sezon a adus în prim plan povești de viață și de business de natură să inspire și să ne arate tuturor că împreună, pas cu pas, putem construi un viitor sustenabil pentru generațiile viitoare. Așadar, cred că una dintre cele mai importante concluzii ale acestui sezon al podcastului este că sustenabilitatea depășește practicile și acțiunile individuale și implică o abordare holistică care cuprinde diverse industrii, părți interesate și aspecte ale vieții”, a spus Magdalena Gibney.

Cel mai recent sezon al Sustainable Living Podcast poate fi urmărit integral, de abonați, pe YouTube, Spotify, Apple Podcasts, și Google Podcasts, cât și pe rețelele sociale Facebook, Instagram și LinkedIn. Pentru mai multe informații despre inițiativele de sustenabilitate ale Promenada Mall, accesați site-ul www.promenada.ro.

Lasă un comentariu