Skip to content Skip to footer

Andrei Irimia lansează „Necessary Evil” – noul single și videoclip – pe 25 octombrie, la club Control, în cadrul unui eveniment special

Necessary Evil este primul single care anticipează următorul album al compozitorului și pianistului Andrei Irimia, ce va fi lansat anul viitor.

Piesa Necessary Evil surprinde lupta universală cu timpul, o forță necruțătoare, adesea percepută ca opresivă și descurajantă. Timpul este prezentat ca o entitate cu mai multe fațete, manifestându-se sub diferite forme și emoții: deși poate fi cel mai mare adversar, timpul este în egală măsură și cel mai valoros aliat, propulsându-ne către noi începuturi.

Necessary Evil, prefața viitorului meu album, este o compoziție muzicală ce aruncă o lumină asupra caracterului incert, adesea angoasant al vieții. În același timp, ascultătorul este încurajat să contemple și să înțeleagă paradoxurile existenței, apreciind necesitatea acestor momente mai întunecate care duc în cele din urmă la creștere și transformare.”Andrei Irimia

Miercuri, 25 octombrie, începând cu ora 20:00, în clubul Control din București, va avea loc premiera videoclipului ce însoțește noul single, Necessary Evil, urmată de concertul lui Andrei Irimia.

În cadrul acestui eveniment, Andrei Irimia va fi acompaniat pe scenă de violonistul Răzvan Păun și de violoncelistul Thibault Solorzano.

Biletele s-au pus deja în vânzare și pot fi procurate online de pe . Toate detaliile și informațiile se găsesc aici: Facebook event

„Cu 2 albume de succes, un EP în colaborare cu Marius Manole, numeroase concerte în săli prestigioase ale filarmonicilor din România și în showcase-uri din Europa, și multe planuri de viitor, Andrei Irimia a devenit unul dintre cei mai apreciați pianiști și compozitori contemporani din România.” Jazz in the Park 2023

„Fragile and emotionally devastating, the track shivers with the brilliance of his creativity.” – Beats Per Minute

Despre ANDREI IRIMIA:

Compozitorul și pianistul român Andrei Irimia s-a născut în 1987, la Constanța. Cântă la pian de la vârsta de 8 ani și a studiat o mare varietate de stiluri muzicale în primele sale încercări muzicale.

Anii ’90 au fost marcați de o creștere a înregistrărilor digitale, asociată cu utilizarea sintetizatoarelor, cu muzica synthpop și alte genuri electronice care folosesc instrumente netradiționale. A fost perioada în care Andrei a început să creeze propriile lucrări și a început unele producții experimentale, în care a abordat stiluri diferite. În cele din urmă, a ieșit în public cu EP-ul său de debut „Nuit Minimaliste” (2019), o lucrare de pian solo – instrumentul care, potrivit artistului, mediază și materializează cel mai bine ideile și sentimentele prin care se conectează cu lumea. Andrei Irimia creează muzică neoclasică hipnotică, obsedantă și melancolică, iar materialul său de debut este un tribut adus melancoliei și nonșalanței muzicii minimaliste franceze. Melodiile sale delicate liniștesc sufletul în aceste vremuri tulburi și rezonează perfect cu publicul.

În prezent, cu un profil artistic în continuă creștere pe rețelele sociale și nu numai, Andrei Irimia a devenit unul dintre cei mai apreciați compozitori contemporani de pian din România. Compozițiile și interpretările sale live au emoționat profund mii de ascultători români, iar lucrările sale au fost incluse în mai multe coloane sonore (în scopuri de marketing), media, scurtmetraje și diverse proiecte corporatiste.

Anul 2023 este unul cu adevărat prolific pentru Andrei, artistul reușind să concerteze în aproape toate marile orașe din Romania (Brașov, Constanta, Cluj, Timișoara, Iași), fiind singura prezență a unui artist român la festivalurile europene – Eurosonic/ ESNS (Olanda) și Sziget Festival (Ungaria) – precum și la cele autohtone Jazz in the Park, Classix și The Jazz Cave.

ANDREI IRIMIA / OFFICIAL SITE / INSTAGRAM / FACEBOOK / YOUTUBE

Lasă un comentariu