Skip to content Skip to footer

„Arc peste timp” (de Laura-Antonia Ionescu) – o expoziție de artă ca terapie

LondoHome București (Strada David Praporgescu 31) găzduiește începând cu data de 15 decembrie expoziția „Arc Peste Timp”, semnată Laura-Antonia Ionescu. Artista face un salt educațional și artistic între România și Franța, cumulând o experiență relevantă în ambele direcții.

În deschidere vor cânta live in ritmuri de jazz & blues, două voci puternice, „bune de pus pe rană”: Anadi (Diana Oprea de la iUmor) și Cristina Pleșa (actrița). Acolo unde timpul nu mai e de pierdut, cele două voci ne vor încânta seara cu farmecul lor invitându-ne să trăim prezentul. În cadrul expoziției, publicul poate vedea cele mai recente 15 lucrări ale Laurei Ionescu. Artista folosește culori vibrante și simboluri pentru a exprima mesajul sau și pentru a explora noi forme de creativitate.

Cred că oricine poate să facă artă dacă își dorește cu adevărat și își dă voie să simtă. Arta ca formă de terapie. Când cuvintele nu exprimă îndeajuns ceea ce simți, vezi sau trăiești, lasă liniile și culorile să prindă viață.

Laura Ionescu

Un altfel de studiu despre refracția luminii.

Tangibilă? Intangibilă? Căluzitoare? Laura Ionescu ne dezvăluie propriul ei limbaj sub îndrumarea luminii.

Tăioasă ori brutală, fiecare săgeată de lumină lasă o nouă amprentă a unei povești, un nou tablou, o înfățisare a unei amintiri vechi. Culorile acide marchează granița estetică dintre expresionism si fauvism ca o completare a durității emoțiilor interioare.

„Fie că abstracționează prin simboluri sau siluete, Laura, se picteză pe sine în căutarea propriului ei adevăr. Astfel, nu se pune problema de lumi fantastice, stări de visare sau un suprearealism epuizat. Ci artista ne invită să-i descifrăm limbajul de o sinceritate covârșitoare. Suntem martorii unei colecții contemporane de artă contemplativă care asemenea luminii ne poate ridica intrebări despre noi în raport cu propriile suflete.” (Scenograf, Marian Văsii)

Expoziții

Fusion Arts 2022 – Noblesse Palace, București
Expoziție de grup 2022 – decopertat Art Gallery Suceava
Eye Create Collective exhibition 2022 – Eye Create Gallery București
Nanamorphose, 2014 – expoziție de grup, Le Quai, Angers
La beaute de la femme, 2012 – expoziție de grup, Musee des Beaux Art, Limoges

Expoziția va fi deschisă timp de o săptămână, până pe 22 decembrie inclusiv. Mai multe detalii despre expoziție sunt disponibile pe pagina organizatorilor.

Lasă un comentariu