Skip to content Skip to footer

Art Machine, în ianuarie: interese, experimente și descoperiri

Până pe 26 ianuarie, la Art Machine, automatul de tip vending machine inițiat de gruparea artistică Pastila Roz și amplasat în București, în Cărturești Parklake, aduce „Prăbușitor”, o nouă colecție de 100 de lucrări originale, în ediție limitată.

Lucrările sunt realizate de Daniel Loagăr, co-fondatorul galeriei neconvenționale Celula de Artă, al atelierului Wood Be Nice și al proiectului de creație artistică NeoNlitic.

„Seria de lucrări „Prăbușitor”, pregătită pentru Art Machine #41, este inspirată, printre altele, de versurile melodiei „Chip” a formației Coma, mai precis de versul „Dă-ne curaj să cădem din nou”.

Mereu am fost atras de latura experimentalistă a creației artistice, de seria de încercări și eșecuri care precede o descoperire personală, timp în care mi-am creat o lume a mea, pe care am numit-o folosind un necuvânt, „Prăbușitor”. Desenele aflate în Art Machine reprezintă o colecție a intereselor, experimentelor și descoperirilor mele de-a lungul unei lungi perioade de timp.

Vă invit să explorați peisajul unic și locuitorii acestei lumi și să descoperiți frumusețea și puterea care pot fi găsite în toate aceste suișuri și coborâșuri. Aceste desene sunt adesea mici, nu mai mari de câțiva centimetri, și sunt realizatea intr-o gamă largă de stiluri și tehnici artistice. Unele dintre desene sunt inspirate din mișcarea Dada, cu utilizarea lor dezinvoltă a culorii și a formei. Altele sunt exerciții de textură, folosind o varietate de medii pentru a crea interes vizual. Altele sunt legate de scriere, folosind textul și limbajul ca parte integrantă a operei de artă“, povestește Daniel Loagăr.

Proiectul Art Machine încurajează consumul sănătos de artă prin punerea în contact direct a artiștilor cu publicul larg. Art Machine creează o oportunitate unică de a achiziționa lucrări originale de artă, într-un format și la un preț accesibil, în același timp oferind expunere și susținere financiară artiștilor implicați în proces. Din iulie 2020, a pus la dispoziția publicului 40 de serii de lucrări originale de la artiști.

“Art Machine este un automat de tip vending machine care distribuie lucrări de artă originale în schimbul sumei de 10 lei. Fiecare lucrare a fost desenată de un artist și poartă cu ea amprenta personală. Este practic o carte de vizită a artistului creată doar pentru voi. În acest fel vă încurajăm să începeți propria colecție de artă și poate chiar să schimbați între voi lucrările care vă plac. Artă ține și de plăcere, iar, în timp, colecțiile pot deveni o oglindă a gustului personal”, spun inițiatorii proiectului.

Lasă un comentariu