Skip to content Skip to footer

Artă contemporană la Grădina Botanică „Dimitrie Brandza”

Vă invităm pe 8 septembrie 2023, ora 18:00, la vernisajul expoziției Gems! for the Garden în Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București. Șoseaua Cotroceni 32, Sector 6, București.

Gems! for the Garden este un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023 și de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Din 8 septembrie, arta contemporană trăiește în simbioză cu plantele vii și flora spontană din Grădina Botanică „Dimitrie Brandza”. Serele și parcurile din Cotroceni devin spațiu expozițional pentru instalațiile de artă realizate de 10 artiști din țări diferite, care au fost invitați să își imagineze un dialog între practicile lor și mediul vegetal.

Expoziția Gems! for the Garden, curatoriată și organizată de Living Content, își croiește propria traiectorie printr-o serie de instalații sculpturale, de sunet și video, infiltrate în interior și în aer liber, în spațiile verzi și în zonele acvatice.

Traseul este punctat de lucrări sonore realizate de Bogdana Dima (RO) și Ioanida Costache (RO), de instalații site-specific semnate Adrian Ganea (RO), Analisa Teachworth (USA), Julie de Kezel (BE), Lea Rasovszky (RO) și Rasmus Myrup (DNK), precum și de sculpturi și instalații video realizate de artistele Chlorys (RO) și Nona Inescu (RO).

Kris Lemsalu (EE), artista care a reprezentat Estonia la Bienala de la Veneția în 2019, va fi prezentă la deschiderea expoziției alături de duo-ul girl-pop NEW YORK, cu o intervenție performativă special conturată pentru Living Content. Performance-ul va începe la ora 19:15.

Gems! for the Garden este o expoziție în care mediul urban, intervențiile artistice și mediul natural intră în fuziune, practicând moduri de conviețuire posibile prin apropriere, tandrețe și dialog.

  • Adriana Blidaru, curatoare

Expoziția Gems! for the Garden va fi deschisă publicului în perioada 8 septembrie – 31 octombrie 2023. Vizitarea expoziției se face în baza biletului de acces la serele și muzeul din Grădina Botanică „Dimitrie Brandza”. Recomandăm consultarea programului complet de vizitare pe site.

În paralel cu programul expoziției, Living Content pregătește o serie de intervenții artistice temporare, care vor fi anunțate în săptămânile următoare. Urmăriți evenimentele Living Content prin subscribe la Newsletter și pe pagina de Instagram.

Lasă un comentariu