Skip to content Skip to footer

Artiști ucraineni și români, în trei expoziții la Palatul Șuțu, MȚR și Seneca AntiCafe

Cea de-a treia etapă a proiectului „Open Museums Open Hearts”, derulat de Asociația culturală „Câte-n lună și-n mansardă”, debutează astăzi.

Patruzeci de adolescenți ucraineni și români, ghidați de echipe mixte de artiști români și ucraineni, au lucrat împreună la realizarea celor trei expoziții de artă ce vor putea fi vizitate de-a lungul lunii martie și în prima parte a lunii aprilie.

Cea dintâi expoziție are ca temă principală timpul și cum ne influențează acesta identitatea. „Time in Between” va putea fi vizitată începând de astăzi la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu, iar curatoare sunt Irina Cangeopol, România, și Nataliia Satackevich, Ucraina. Cele două artiste au ghidat echipa mixtă de adolescenți români-ucraineni în weekendul 4 – 5 martie la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu. Tinerii au primit provocarea de a transforma obiectele vechi și artefactele legate de istoria Bucureștiului în creații contemporane prin intermediul a două tehnici – ceramică și colaj.

A doua expoziție, realizată în parteneriat cu Muzeul Abandonului și cu Arhiva de Imagine MȚR, va avea loc la Seneca AntiCafe în perioada 16 – 30 martie. Tinerii care au participat la workshop-ul de fotografie ținut de artista fotograf Kateryna Hadilova vor realiza o expoziție de fotografie cu tema „Eu în noul meu oraș”, ce va fi curatoriată de artista din Ucraina și de Iris Șerban din România.

Muzeul Național al Țăranului Român (MȚR) va găzdui cea de-a treia expozție din programul „Open Museums Open Hearts” și va avea ca temă centrală solidaritatea. Ea va conține lucrări realizate prin tehnici mixte ce implică lucrul cu sticlă (gravură, pictură), lutul și hârtia. Expoziția „Împreuă. Jurnal pe sărite” este curatoriată de artistele Ioana Stelea, România, și Iryna Stepanova, Ucraina, și va putea fi vizitată începând cu 21 martie în Sala Acvariu.

Lasă un comentariu