Skip to content Skip to footer

Ateliere, dezbateri și performance-uri în cadrul finisajului expoziției „Chronic desire – Sete cronică”

Expoziția colectivă centrală „Chronic desire – Sete cronică”, inaugurată odată cu Deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va avea finisajul în acest sfârșit de săptămână.

Evenimentul ce se va desfășura pe parcursul a trei zile va conține ateliere, dezbateri, performance, tururi ghidate și concerte care intră în dialog cu sau activează lucrările din expoziție.

Vineri, în 21 aprilie, între 10:00 și 12:30, la Muzeul de Tramvaie Corneliu Mikloși va avea loc O conversație intergenerațională despre posibilitatea de a regândi Casele de Cultură ca instituții viabile pentru prezent, cu Edgar Schmitz, Irina Botea, Miki Braniște, Irina Vâstraș-Tătar, studenți de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și de la Universitatea de Vest din Timișoara.

În 22 aprilie, de Ziua Internațională a Pământului, între 11:30 și 12:45, Harun Morrison prezintă Întrebări privind justiția pe probleme de mediu, o dezbatere bazată pe o compilație de întrebări venite de la practicieni din domenii diferite, de la artă la știință, de la arhitectură la horticultură. Numărul de locuri este limitat, cei care doresc să participe se pot înregistra aici.

European Roma Institute for Arts and Culture – ERIAC ne invită pe 22 aprilie 2023, între 15:00 și 16:45, la o dezbatere despre cultura romă și dezvoltare durabilă, ce va avea loc în limbile engleză și romani, la Bastionul Maria Theresia, Galeria 3. Numărul de locuri este limitat, iar rezervările se pot face pe pagina de Facebook a evenimentului. Tot în 22 aprilie 2023, între 17:00-18:30, la Comenduirea Garnizoanei Timișoara va avea loc un tur ghidat cu Mihaela Cîmpeanu (artistă, România), Sead Kazanxhiu (artist, Albania) și Timea Jungahus (curatoare, ERIAC Executive Director) în conversație cu Corina Oprea, co-curatoare a expoziției centrale.

Pe 23 aprilie 2023, între orele 16:00-17:30, la Bastionul Maria Theresia, Galeria 2, va avea loc o prezentarea a operei lui Mircea Nicolae, ale cărui lucrări pot fi văzute până duminică în expoziția Lucruri mărunte, lucruri prețioase.

Weekendul finisajului include și două concerte: Gipsy Groove – pe 22 aprilie 2023, orele 20:00-21:30, în Piața Libertății, precum și Mahala Rai Banda – pe 23 aprilie 2023, de la ora 20:00, în Piața Unirii.

Programul complet și adus la zi poate fi consultat aici.

Foto: Cătălin Bătrânu

Lasă un comentariu