Skip to content Skip to footer

“Atelierul Colorat” oferă cursuri de pictură celor mici

În perioada 1 – 14 septembrie, Roaba de Cultură găzduiește gratuit cursuri de pictură pentru copii în cadrul evenimentului „Atelierul Colorat”, in parteneriat cu ExpoArte, in fiecare zi intre orele 17.00-20.00.

Aceste cursuri oferă o oportunitate unică pentru promovarea artei in randul celor mici, expunandu-i diversității conținutului și multiplelor forme de exprimare artistică în domeniul artelor vizuale contemporane, sub indrumarea atenta a unor profesoare experimentate. Copiii vor avea ocazia sa descopere diverse notiuni si tehnici de pictura, dezvoltandu-le apetitul pentru arta si importanta ei in vietile noastre.

Copiii care vor sa participle la Atelierul Colorat, se pot inscrie pe loc, la Roaba de Cultura. Atelierul este adresat tuturor copiilor care doresc să-și dezvolte creativitatea și să învețe tehnici noi de pictură. Este o oportunitate unică pentru cei mici de a-și dezvolta abilitățile artistice, de a explora imaginația și de a se distra în același timp.

Pe lângă aspectele artistice, atelierul nostru de pictură va oferi și o oportunitate de a socializa cu alți copii și de a face noi prieteni. Copiii vor învăța să comunice, să colaboreze și să își împărtășească ideile, ceea ce le va dezvolta abilitățile sociale și le va crește încrederea în sine.

Iată câteva dintre motivele pentru care acest tip de activitate poate fi folositoare pentru dezvoltarea copiilor:

  • Stimulează creativitatea și imaginația – În timp ce pictează, copiii își pot folosi imaginația pentru a crea propriile lor opere de artă. Acest lucru îi ajută să devină mai creativi și să gândească în afara cutiei.
  • Dezvoltă abilitățile motorii fine – Pictura necesită o mulțime de mișcări mici și precise cu pensula. Aceste mișcări ajută la dezvoltarea abilităților motorii fine, care sunt importante pentru alte activități precum scrierea, tăierea cu foarfecele și legarea șireturilor.
  • Îmbunătățește concentrarea – Pictura necesită o atenție și o concentrare mare pentru a obține un rezultat frumos. Prin urmare, copiii învață să se concentreze și să se concentreze pe o singură activitate pentru o perioadă mai lungă de timp.
  • Învață să își exprime emoțiile – Pictura poate fi o modalitate de a exprima emoțiile și sentimentele. Copiii pot crea lucrări care reflectă stările lor de spirit, iar această activitate poate fi un mijloc eficient de a-și exprima și a-și procesa emoțiile.
  • Dezvoltă încrederea în sine – Când copiii își creează propriile lucrări de artă și le văd expuse sau primite în dar, se simt mândri de realizările lor. Acest lucru poate ajuta la dezvoltarea încrederii în sine și la creșterea stimei de sine.
  • Învață să colaboreze și să comunice – În timp ce pictează împreună, copiii trebuie să colaboreze și se adapteze la mica comunitate artistic ce se creaza.

Pentru a marca încheierea Atelierului, în data de 14 septembrie, începând cu ora 20.00, vă invităm să luați parte la concertul susținut de Othello Trio, promovand pianul in blues și marii pianiști din istoria acestui gen muzical.  Concertul isi propune sa aduca o notă de culoare și bucurie în atmosfera artistică a Roabei de Cultură.

Detalii eveniment:

Perioada cursurilor de pictură: 1 – 14 septembrie

Data concertului Othello Trio: 14 septembrie, ora 20.00

Locație: Roaba de Cultură

Lasă un comentariu