Skip to content Skip to footer

Berlin Division și Thea au lansat videoclipul piesei “So Alive”

Apărut în 2023, in Timișoara, România, Berlin Division este un proiect de muzică electronică ce îmbină elemente vintage de synthpop și darkwave cu ritmuri moderne de techno. Formată din Cristian Paroș (synth-uri, electronică și voce) și Alfred Paroș (sesiuni live) trupa Berlin Division propune o muzică cu o arie de inspirație vastă ce caută să învăluie mesajul sensibil, ușor melancolic, în nuanțe cât mai ritmate și melodice.

Muzica lor este un melanj sonic care transpune auditoriul într-un soundscape cu o energie aparte, un soi de pasaj atemporal ce transformă simțurile. Nu le deformează ci vine în completarea lor, asemeni acelei concluzii din continuarea unui gând niciodată dus la final. Colaborarea dintre proiectul timișorean și Thea s-a consolidat în cadrul taberei creative puse la cale de hub-ul Muzicon, unde, după cum declară Cristian Paroș, “am făcut parte din aceeași echipă și, cred că pot să spun pentru amândoi, ne-am simțit foarte bine și ne-a fost foarte ușor să colaborăm, chiar de la început.”

Mai departe acesta spune că: “Aveam o idee de beat peste care am tot încercat să fac o linie de voce, dar nu prea am fost mulțumit de ce a ieșit. Vorbisem cu Thea că după tabară să încercăm să mai colaborăm, iar pentru mine acesta a fost momentul perfect.”

Procesul creativ a fost unul destul de smooth, “i-am trimis ce aveam eu și după vreo 2-3 zile am primit o variantă cu tot cu voce peste, care mi-a plăcut de la prima ascultare. Am mai făcut schimb de câteva ori și în final a ieșit varianta care se poate asculta acum.”

Partea vocală pentru “So Alive” a fost astfel integrată perfect în atmosfera propusă de instrumental, reușind prin tonalitatea foarte catchy și lirismul melodic, să producă un impact deosebit încă de la primele note. Din punct de vedere tematic, piesa se compune în simțurile ascultătorului ca o călătorie în care ești purtat prin diferite stări și în care ești invitat să îți cunoști limitele în îmbrățisarea largă și prietenoasă a libertății depline.

În acest sens, Thea spune că: „Personal, nu-mi place să definesc mesajul pieselor pe care le scriu, ele pot prinde atât de multe emoții și sentimente noi in funcție de sufletele cu care rezonează. Pentru mine, piesa emană un sentiment puternic de libertate și îmbrățișare a necunoscutului și a extazului care vine cu descoperirea acestuia. O dorință de a trăi frumos fără nevoie de a avea vreo explicație pentru fericirea simțită.”

Mai multe despre Berlin Division găsiți pe:

facebook | Instagram | youtube

Mai multe despre Thea găsiți pe Instagram.

Lasă un comentariu