Skip to content Skip to footer

BIAF Kids – eveniment dedicat celor mici unde pot descoperii magia cărților, a filmelor și a teatrului

Dacă vă întrebați cum să vă distrați în ultimele zile de vacanță, am o veste bună pentru voi: BIAF Kids este locul pe care nu trebuie să-l ratați! BIAF Kids este un eveniment special unde puteti să descoperiți magia cărților, a filmelor și a teatrului, într-un cadru plin de culoare și veselie.

BIAF Kids se desfășoară pe 29, 30 și 31 august, în Parcul Crâng, zona Obelisc, la Centrul Muzeal I.C. Brătianu și în Amfiteatrul Tineretului. În toate aceste locații veți găsi o mulțime de activități distractive și educative, potrivite pentru toți copiii și gusturile. Ce puteți face la BIAF Kids? Ei bine, iată câteva dintre atracțiile festivalului:

În Parcul Crâng, zona Obelisc, puteți participa la următoarele activități:

29 AUGUST

– ora 17.00 – teatru pentru copii: CENUȘĂREASA – regia Ionuț Ghinea. Producție Teatrul Copilăriei. O adaptare modernă și plină de umor a celebrei povești, în care Cenușăreasa se transformă dintr-o fată cuminte și supusă,  într-o tânără rebelă și curajoasă, care își urmărește visurile și îl cucerește pe prinț cu inteligența și farmecul ei.

– ora 18.00 – lansare de cărți pentru copii: ”Alex și Seb în Țara Curcubeu” și ”Alex și Seb în căutarea mașinii perfecte”, de Diana Mihăilă. Două cărți pline de aventură și imaginație, care îi vor purta pe micuții cititori într-o lume colorată și plină de surprize, alături de doi frați simpatici și curioși. Autoarea va acorda autografe pe cărțile cumpărate.

– ora 19.30 – film pentru copii: MISIUNEA SPAȚIALĂ DELTA – Ro, 1984, AG. Un film clasic al cinematografiei românești pentru copii, care spune povestea unui grup de elevi care participă la o misiune spațială plină de peripeții și suspans.

30 AUGUST

– ora 18.30 – teatru pentru copii: PETER PAN – regia Ionuț Ghinea. Producție Teatrul Copilăriei. O nouă adaptare modernă și plină de umor a unei povești clasice, în care Peter Pan se confruntă cu problemele tipice vârstei sale, dar și cu căpitanul Hook, care îi vrea pielea.

– ora 19.30 – film pentru copii: DE-AȘ FI HARAP-ALB, Ro, 1965, regia Ion Popescu-Gopo, AG. Un film de referință al cinematografiei românești pentru copii, care transpune pe ecran povestea lui Harap-Alb din basmul lui Ion Creangă, cu umor și fantezie.

31 AUGUST

– ora 17.30 – Atelier de pictură pe față, cu Zabi Tudor. Un atelier distractiv și creativ, în care copiii vor putea să își picteze fața cu modele variate și colorate, sub îndrumarea unui artist cu multă experiență.

– ora 18.30 – teatru pentru copii: VRĂJITORUL DIN OZ – regia Ionuț Ghinea. Producție Teatrul Copilăriei. O adaptare plină de umor a celebrei povești, în care Dorothy, fetița curajoasă și isteață, își face prieteni noi pe drumul spre Oz și îl înfruntă pe vrăjitorul cel rău.

– ora 19.30 – film pentru copii: ZÂMBET DE SOARE, Ro, 1988, AG. Un film emoționant și inspirațional despre prietenia dintre un bunic și nepotul său, care împart aceeași pasiune pentru astronomie și care încearcă să își depășească problemele de familie și de sănătate.

În Parcul Centrului Muzeal I.C. Brătianu, puteți asista la un spectacol de teatru special:

30 AUGUST

Ora 19.30 – FIICA SAMURAIULUI (BG) – Spectacol de teatru japonez cu marionete Takeda și umbre. Spectacol pentru întreaga familie. Un spectacol unic și fascinant, care combină două forme de artă tradițională japoneză: teatrul cu marionete Takeda și teatrul cu umbre. Povestea captivează cu aventurile unei fete crescută de un samurai după ce este salvată de la moarte și care devine o luptătoare iscusită și o prințesă iubită. Spectacolul este subtitrat în română.

În Cineparcul Filmelor de Festival – Amfiteatrul Tineretului, puteți viziona următoarele filme:

29 AUGUST – ora 20.00 – film pentru copii: VIVO (SUA) – Dublat. Un film de animație muzical, care spune povestea unui simpatic maimuțoi muzical, care pleacă într-o aventură plină de ritm și culoare pentru a îndeplini visul ultim al stăpânului său.

31 AUGUST – ora 20.00 – film pentru copii: MARMADUKE 2 (SUA) – Dublat. Un film de comedie, care spune povestea unui câine uriaș și haioș, care se mută cu familia sa într-un oraș nou și se confruntă cu tot felul de situații amuzante și neașteptate.

Suplimentar, dacă sunteți veseli și jucăuși, puteți primi baloane colorate de la animatorii festivalului, care vă vor face să zâmbiți. Iar dacă sunteți curioși și dornici de cunoaștere, puteți merge în spațiul de lectură al festivalului, unde veți găsi o selecție de cărți pentru copii, din diverse domenii și genuri. Aici puteți citi povești, poezii, benzi desenate, enciclopedii, atlase, cărți de jocuri și multe altele.

Există și un loc special pentru fotografii haioase, unde puteți să vă creați amintiri amuzante de la BIAF. Aici veți găsi fundaluri și accesorii vesele, care vă vor transforma în personaje de poveste.

Sper că v-am stârnit curiozitatea și v-am convins să participați la BIAF Kids, un festival care vă va oferi momente de distracție, cultură și educație. Locul ideal pentru a vă petrece timpul liber în aer liber, alături de cei mici sub energia sloganului Ne jucăm și ne bucurăm! Vă așteptăm cu drag la festival și vă promitem că nu veți regreta! BIAF Kids înseamnă trei zile dedicate copiilor și familiilor, precum și un mod de a susține educația prin cultură, prin joc și joacă. Nu uitați să respectați regulile de siguranță sanitară și să vă distrați responsabil.

Lasă un comentariu