Skip to content Skip to footer

Bridge Delivery în parcul și pasajul Octav Băncilă (Iași)

În perioada 23-25 septembrie 2022, în Parcul „Octav Băncilă” și la Pasajul „Octav Băncilă” are loc evenimentul Bridge Delivery Iași, o ediție specială a Street Delivery Iași, dezvoltată în parteneriat cu Asociația Artipic.

Timp de 3 zile, vor avea loc mai multe activități la care publicul poate participa în mod gratuit: ateliere de creație, dans, pictură, experimente chimice, concerte, performance-uri, artă contemporană participativă etc. Proiectul întărește rolul structural pe care spațiul public îl joacă în viața locuitorilor orașului și atrage atenția asupra noțiunii de „traseu cultural”, prin convertirea peisajului urban în spațiu viu.

De departe, cea mai importantă parte a proiectului este cea a regenerării prin artă a Pasarelei „Pictor Octav Băncilă” prin lucrările a zeci de artiști din Iași și din țară. Astfel, peste 500 metri pătrați, cea mai mare suprafață pictată din Iași, vor onora viața, opera și valorile artistului Octav Băncilă prin intermediul creațiilor artiștilor Cristian Scutaru, Kaps Crew, Grafo Dragoș, RO, Ceai, Harcea Pacea, FragMenta și Luu, alături de 15 elevi.

Un alt moment important inclus în program este un graffiti jam, la care participă artiștii Homeboy, Recis, LostOptics, Cage, Taci, Lux, Ohboy, Pulsar Sinaps, Whyx, Hopa, Etal, Sway, Rods, Roper, Kuser, Nixer, Luda, Burok, Harcea Pacea etc. Vineri, sâmbătă și duminică, aceștia vor colora și zidul de sprijin al Pasarelei „Pictor Octav Băncilă” din imediata apropiere a fostei fabrici de țigarete.

Artistul ieșean, Harcea Pacea, coordonatorul proiectului de revitalizare, a declarat: În cadrul proiectului RegenerARTE Urbană – Pasajul Octav Băncilă am încercat să promovăm arta stradală în multiplele sale forme. În spiritul diversității pe care o promova însuși pictorul al cărui nume îl poartă podul, am implicat artiști din toate mediile și nivelurile profesionale: de la pictori muraliști celebri și artiști graffiti consacrați la elevi ai Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă”. Inspirație pentru lucrările de pe zidurile și picioarele podului sunt chiar viața și opera artistului, cât și valorile sănătoase pe care acesta le promova, valori valabile și astăzi, la mai bine de un secol distanță.

Programul complet al evenimentului se află pe paginile de Facebook Street Delivery Iași și Artipic.

Lasă un comentariu