Skip to content Skip to footer

Cântăreața La Chica, concerte în București și Iași, la început de februarie

La Chica, artista franco-venezueleană, cântă din nou la București, de data această în variantă electro la Club Control și, pentru prima dată la Iași, la Acaju Cafe.

Cântăreață semi-șaman, semi-magician ce îmbină armonii într-un gen electro magnetizant, artista revine în România la un an distanță. Institutul Francez din România a invitat-o din nou vineri, 3 februarie, ora 21:00, la Iași, la Acaju Cafe și sâmbătă, 4 februarie, 20h, la Club Control din București.

Cu tată francez și mama venezueleană, Sophie Fustec aka La Chica a crescut între Franța și Venezuela. A studiat pianul la Conservator și a acompaniat mari artiști precum Yael Naim, Christophe Maé sau Pauline Croze. Primul album Cambio a apărut în 2019, urmat de La Loba în 2021, dedicat fratelui său, un opus intim, sincer, impregnat de magie și de ritual, în care artista construiește sonorități inedite doar din sunetul pianului și al vocii sale. În contextul actual când totul este aseptizat, când ponderea rețelelor sociale cere o perfecțiune iluzorie, La Chica transmite emoțiile într-o manieră liberă și autentică.

Considerată o Frida Kahlo a pop-ului electronic, prin muzica ei, La Chica reunește două lumi, America Latină și Franța, mai precis Parisul și cartierul parizian Belleville, într-un colaj de texturi și sunete, prin care Sophie păstrează muzica tradițională cu care a crescut pentru a-i adauga influențe moderne.

André Manoukian a descris-o cel mai bine: «Există ceva sacru în vocea ei. Incantațiile ei ne eliberează de gravitație, corpul ei se ondulează, antrenând prin mimetism și corpurile noastre. Un dans al sunetelor, al cuvintelor, al strigătelor, al idiomurilor și al degetelor. De pe clapele pianului, ca un șaman, ne pilotează și ne dirijează tranșa. Trebuie să o vezi pregătindu-se, înainte de a scoate un sunet: cu spatele drept, umerii depărtați, capul ridicat, bărbia înfiptă în piept, ochii pe jumătate închiși și, deodată, se emite vibrația: senină, magică, liniștitoare. Rând pe rând în rol de femeie războinică sau poetesă, vocea ei învăluie, vrăjește, mângâie, reunește forțe uneori contradictorii într-o poveste dinamică. Hip-hop, afro-caraibe, doo-wap, Debussy, ea a integrat toate acestea în vocea și tehnica de pian, adăugând și jocul unui sampler. Ea cântă în secvențe și sonorități care par împrumutate de la Horowitz pe un ritm de cumbia…».

Bilete Acaju, Iași, 3 februarie.
Bilete Club Control, București, 4 februarie.

Lasă un comentariu