Skip to content Skip to footer

Cantus Mundi alături de Zoli Toth prezintă ”Meet the Beat”, recital extraordinar de percuție

Programul Național Cantus Mundi invită publicul la ”Meet the Beat” – recitalul extraordinar al copiilor și adolescenților de la Secția de percuție a programului, coordonată de cunoscutul muzician Zoli Toth.

Evenimentul va avea loc marți, 30 mai 2023, de la ora 19:00, și se va desfășura la Sala Gloria, din Strada Bucovina 6, Sector 3, București.

Recitalul va fi susținut de Ansamblul de percuție Young Beats, fondat de prof. coordonator Zoli Toth și Ansamblul de percuție Good Vibes, coordonat de prof. asociat Bogdan Pop. Repertoriul „Meet the Beat” va include lucrări semnate de J. S. Bach, Cl. Debussy, B. Bartok, G. Dinicu, M. Jackson, Ed Sheridan, R. Nițu, Z. Toth și alții.

Accesul la spectacol este gratuit, cu rezervare pe platforma online Bilete.ro.

„Vă invit la o demonstrație de eleganță și energie fabuloasă, avându-i ca protagoniști pe viitorii percuționiști ai țării. Repertoriul ales pentru 30 mai va deschide apetitul pentru muzica de percuție, atât celor mici, cât și celor maturi. Trecerea de la bătut la cântat la tobe se face în ani mulți de muncă, iar acești tineri stăpânesc deja foarte bine aceste finețuri.”, a spus Zoli Toth, coordonatorul Ansamblurilor de percuție Cantus Mundi.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

După peste 11 ani de activitate, Programul reunește sub umbrela sa peste 1.800 de coruri. Peste 63.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Lasă un comentariu