Skip to content Skip to footer

„CARBON”, din 5 iulie în cinematografe

După obținerea „Premiului Publicului” de la TIFF, Transilvania Film anunță, din 5 iulie, avanpremiera în cinematografele din întreaga țară a celui mai de succes film moldovenesc, „CARBON”, în regia lui Ion Borș.

După succesul obținut la ediția din 2023 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), comedia cu gust amar își propune să cucerească publicul român prin povestea sa captivantă și personajele memorabile.

Acțiunea filmului „CARBON” are loc în Republica Moldova a anului 1992, în timpul războiului de pe Nistru și urmărește povestea unui tânăr tractorist care, din dorința sa naivă de a-și construi un viitor alături de iubita sa, pornește într-o călătorie plină de peripeții pentru a se înrola în armată – lucru care i-ar putea asigura un apartament sau, atlfel spus, împlinirea „datoriei sale de bărbat”.

Însă o descoperire sinistră conduce la o aventură plină de situații absurde, în care eroul se confruntă cu indiferență, lăcomie și prostie din partea celor din jur.

Biletele pot fi deja achiziționate de pe site-urile cinematografelor sau de la casele de bilete. 

Echipa filmului va fi prezentă în București (5 iulie, Cinema Elvire Popesco) și Timișoara (6 iulie, Cinema Victoria) pentru proiecții speciale și sesiuni de Q&A.

„CARBON” marchează debutul regizoral al lui Ion Borș și se bucură de recunoaștere internațională. Filmul a devenit cel mai de succes film moldovenesc din ultima perioadă, obținând un record de încasări la box office în Moldova și fiind primul film moldovenesc proiectat în cinematografele din România. De asemenea, „CARBON” a fost selectat ca propunere oficială a Republicii Moldova pentru Premiile Oscar, iar succesul său l-a dus în peste 25 de orașe din întreaga lume.

Lasă un comentariu