Skip to content Skip to footer

Ce vreau să spun când spun „ascult pițiponceli alternative”

Câteva piese pentru acea pițiponceală care nu stă doar în solar și un Michael Kors, ci și în aceeași feminitate extremă, asumată, a generației Tumblr, care știe ce a născut 2012 cu Electra Heart și Born To Die. 

Dacă știi că să-ți duci specificul feminin în extremă, indiferent că mergi pe femme dom, un e-girling strident, gangstereală cardi bistă sau îți place pe la Loft, e tot o pițiponceeală, nișată sau nu, dă-i mai jos. Selecția vine dintr-o zonă în care știi că nu trebuie să fii low-maintenance ca să faci pe plac, așa cum știi că să te acoperi nu te face mai cuminte, dar „tace și face” nu e chiar abordarea ta.

Pentru că nu trebuie să fii o fată „not like other girls” ca să fii picantă, așa cum frumoasă nu exclude deșteaptă și extra nu exclude elegantă.

 

Poți scoate fata din cartier, dar nu poți scoate cartierul din fată

Când mai asculți câte un Kazi Ploae sau Haarp Cord, dar „How bad is your streaming music?” te roastuia pentru prea mult Ashnikko. „gumdrop menace” este o piesă momentul în care îți reamintești că oamenilor le place și latura ta colerică, aia care și-a luat energie de hustleriță, deși e fiartă pe roz. Perfectă pentru când îți place să te auzi vorbind, dar faci tot după tine. Și mai pe șmechereala aia învățată la bloc, de la cartieriștii cu Philipp Plein, dar una pe care nu te jenezi să o cuplezi cu platforme și fuste scurte.

 

E-girls are ruining my life

Când ai crescut pe „This Is What Makes Us Girls” a Lanei Del Rey și un Tumblr în alb și negru, dar nici nu ți-a displăcut. „Watch me” intră cel mai bine dacă știi cum e să-ți faci un handpoked nefericit, dar îl porți cu încredere. Dacă ai avut vreodată bretonul vopsit și unghiile un pic prea lungi pentru gustul părinților din STB, dacă ai testat violetul de gențiană în mod impulsiv sau, mai ales, dacă îți mai place și pe la Nuba, dar ai trăit cum e să bei pe bordură.

 

Pisica blândă poartă stiletto

Despre pisiceala aia intenționată, a cuiva care știe când să mai fie și indisponibilă. „Tamagochi” vede păunii fără pene, dar le apreciază intenția. Ascult-o dacă îți place să fii dominantă, dar mai din zona de wounded healer, care se dă pisică blândă, până să intre cu bocancii. Sau dacă te simți bubbly și un pic prețioasă, dar imună la vrăjeală pentru că a ta e mai puțin groasă.

 

 Grimes pe steroizi

Dacă Nightcore a fost vreodată un guilty pleasure pentru tine, și piesa asta va fi. Dintre toate, „Crazy Fuckin’ Robot Body” e prima care intră la ascultat ironic care devine neironic. E pentru atunci când nu-ți place cum îți vine nimic și ai nevoie de un self-esteem boost, dar n-are cine să-ți reamintească că ești frumoasă și nemachiată. La fel cum e și de ascultat în taxi, înspre club, în serile în care și tu te-ai uita la tine. O pițiponceală cyber, de la mama ei.

 

Dacă Marina and the Diamonds era matroană

Un fel de „am zis ce am zis.” „U Love It” e despre privirile dezaprobatoare care n-au niciun efect. Dacă știi că poți fi stridentă, fără să fii mai puțin feminină, e pentru tine. Sau dacă e nostalgic să dansezi pe emo și încă mai ai piesa aia de la Pierce the Veil sau My Chemical Romance care te face mereu să plângi, dar știi perfect cât de bine te prinde fiecare crop-top din dulap.

 

I take my Prozac w/ my coffee

Dacă uneori te mai gaslight-uiești și singură, dar de fiecare dată conștient, încearcă „reaLitie biTes”. O piesă despre feminitatea directă, care nu se parafrazează de ochii lumii. De dat play când te gândești că frumos nu înseamnă doar craci lungi și delicatețe, ci și „interesant” poate fi la fel de atractiv. Pentru când „I cover my cracks with gloss” devine o estetică sau pentru când alegi să nu te pui la pământ pentru „ce ar fi fost dacă” și mergi pe „ce-i al meu e pus deoparte”.

 

Lasă un comentariu