Skip to content Skip to footer

Cea de-a treia ediție ”Antante – Festivalul copilului tău” are loc pe străzile Buzăului

Festivalul ”Antante Buzău” pregătește cea de-a treia ediție (27- 28 mai, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu) unde publicul tânăr buzoian este așteptat cu spectacole de teatru, circ, magie, artă stradală, concerte și multe alte surprize.

Primăria Municipiului Buzău, prin Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, organizează ediția a treia a Festivalului Antante Buzău, un eveniment cultural de amploare, care transformă centrul orașului Buzău într-un loc vibrant al bucuriei și al expresiei artistice. Evenimentul se adresează familiilor cu copii, iar accesul este gratuit.

Ediția din acest an urmărește conceptul de intervenție prin cultură, având ca scop promovarea valorilor culturale și artistice într-un mod accesibil și interactiv. Organizatorii își propun să reunească publicul de toate vârstele într-un cadru prietenos și festiv, oferindu-le momente artistice de neuitat și posibilitatea de a socializa și de a se împrieteni.

„Ideea unui festival pentru copii în Buzău am tot avut-o de mulți ani. Participând la toate festivalurile de gen din țară, mi-am imaginat cum ar fi să fie unul chiar în Buzău. Apoi mi-am dat seama că este o necesitate și că trebuie să creăm și noi un festival dedicat publicului tânăr, care să satisfacă nevoile educaționale și culturale. Așa a luat naștere Antante, cu ajutorul unor oameni care au crezut în acest proiect și care l-au văzut prioritar. Antante este un festival dedicat publicului tânăr tocmai pentru că se adresează tuturor copiilor chiar, și celor mari, pentru că #antante este despre copilărie, bucurie și comunitate”, declară Ștefan Craiu, directorul festivalului.

Programul festivalului propune o selecție variată de spectacole de teatru, circ contemporan, numere de magie, artă stradală, concerte și o atmosferă efervescentă.

Printre artiștii invitați anul acesta se numără:

Iuliana Beregoi este o tânără artistă cunoscută în rândul adolescenților, cu o uriașă comunitate de peste 1 milion de urmăritori pe rețelele de socializare. Iuliana a reușit să cucerească inimile tinerilor și să se impună ca unul dintre cei mai apreciați artiști ai generației sale.

Mauro Wolynski este un artist stradal cu o carieră impresionantă, având participări în festivaluri de gen în peste 38 de țări din întreaga lume. Este pentru prima oară când se află în România, cu ocazia Festivalului Antante Buzău.

MagiTOT este unul dintre cei mai cunoscuți magicieni din România, cunoscut pentru prestațiile sale captivante. MagiTot va fascina publicul de toate vârstele și îi va transporta într-o lume magică și plină de surprize.

Barbarossa Samba Group este una dintre cele mai cunoscute formații de toboșari din România, cu o prezență impresionantă în festivalurile din întreaga lume. Ritmurile lor energice și dansul lor captivant vor crea o atmosferă de sărbătoare și vor încânta publicul prin energia și pasiunea pe care o transmit.

PROGRAM:

SÂMBĂTĂ, 27 MAI
10:00 DESCHIDEREA OFICIALĂ
Parada artiștilor, artificii, picioroange, parada toboșarilor,
circ contemporan.
10:30 Ștefan Florescu – spectacol stradal
11:00 Concert Happy Kids
12:00 Apolodor – spectacol de teatru
13:00 The Great Wolynski – spectacol stradal
14:00-15:00 Ora de relaxare
15:00 Ștefan Florescu – spectacol stradal
15:30 Parada piciorongarilor
16:00 Ora de joacă by Andreea Lucaci
17:00 Ștefan Florescu – spectacol stradal
17:30 Parada piciorongarilor
18:00 Barbarossa Samba Group – spectacol stradal
18:30 The Great Wolynski – spectacol stradal
19:30 MagiTOT –Spectacol de magie

DUMINICĂ, 28 MAI
10:00 Mike school of dance
11:00 ONTIMO- circ contemporan stradal
12:00 Impro.exe – spectacol de impro
13:00 Ștefan Florescu – spectacol stradal
13:30 ONTIMO- circ contemporan stradal
14:00-15:00 Ora de relaxare
15:00 Barbarossa Samba Group – spectacol stradal
15:30 The Great Wolynski – spectacol stradal
16:00 ONTIMO- circ contemporan stradal
17:00 Teo MagiCOOL – spectacol de magie
18:00 Iuliana Beregoi – concert
18:30 ONTIMO- circ contemporan stradal
19:30 The Great Wolynski – spectacol stradal
20:00 Barbarossa Samba Group – spectacol stradal
20:30 ONTIMO – spectacol de lumini

 

Lasă un comentariu