Skip to content Skip to footer

Celula de Artă, gazda evenimentelor de tip artist talk, live performance și vernisaj, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, galeria neconvențională Celula de Artă găzduiește în spațiile sale o serie de evenimente deschise publicului: două expoziții, un vernisaj, un live performance și un artist talk.

În vitrina rezervată artiștilor invitați de la Kulterra Gallery (Str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106) va avea loc vineri, pe 30 septembrie, de la ora 19:00, vernisajul artistului plastic contemporan Beaver, care expune lucrările Landscape with a brown eye și Bunny hop.

 

Lucrările caută un contact direct cu privitorul, personajele lui Beaver privesc dincolo de ramă, direct spre ochii în fața cărora își afișează dorința histrionică de a fi văzute. Un pic jucăuș, dar și un pic vulgar, poziția privirii inversate, cu capul în jos, răstoarnă un raport ușor chicios asupra iubirii naive, construind o în același timp o atmosferă de profundă intimitate. Dar totuși, cât poți forța pe cineva să te iubească?

Pastila Roz

Programul Kulterra de Noaptea Albă a Galeriilor este zilnic între 18:00 – 01:00 iar expoziția va putea fi vizitată ulterior până pe 28 octombrie.

La Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53 va putea fi vizitată pe durata celor trei zile instalația V.I.D. (Very Important Dates), un studiu asupra momentelor care au modelat istoria realizat de artistul Alex Manea, care va susține și un artist talk sâmbătă, pe 1 octombrie, între orele 20:00 – 21:00. Atelierul artiștilor Andrei Cornea și Daniel Loagăr (Wood Be Nice), co-fondatorii Celulei de Artă, va fi deschis pentru vizitare zilnic, între orele 19:00 – 23:00.

În Galeria Verticală by Celula de Artă, găzduită de Random Space (str. Popa Petre nr. 21), între orele 17:00 – 0:00, se va mai putea vedea lucrarea de licență a tinerei artiste Alexandra Vlase Lilith – Black Moon, o ținută inspirată din corpul astronomic, Luna iar sâmbătă, între orele 19:00 – 21:00, publicul va putea participa la Celula Vie, performance-ul interactiv al artistei Evghenia Gritscu.

În toamna lui 2022 am decis să îmi fac o colecție de tatuaje permanente pe baza desenelor prietenilor mei artiști. Pentru că locuiesc din țară în țară și călătoresc din țară în țară nu mai am un contact permanent cu ei și am hotărât să îi port permanent cu mine prin aceste desene transformate în tatuaje. Fiind în acest moment în București, orașul tinereții mele, am decis să particip cu acest performance la Noaptea Albă a Galeriilor în speranța că voi da o șansă artiștilor care vor să expună dar nu au posibilitatea. Doresc să îmi creez o galerie personală cu desene făcute de persoane necunoscute pe propriul meu corp, devenind astfel în același timp curator, pânză și operă de artă. Fiind curator, îmi rezerv dreptul de a respinge desene pe care nu le consider artistice, care sunt vulgare sau care sunt umilitoare. Concret: invit vizitatorii Galeriei Verticale by Celula de Artă sâmbătă, între orele 19:00 – 21:00, să contribuie la colecția mea de tatuaje artistice cu o serie de tatuaje temporare desenate de ei înșiși.

Evghenia Gritscu

Iar după seria de evenimente organizate cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor, la Celula de Artă din Carol 53 va avea loc pe 3 octombrie, de la ora 19:00, vernisajul proiectului Coment[ai], care urmărește două puncte ușor mai nevralgice acum, decât în urma cu 2-3 ani: intimitate digitală și inteligență artificială, în raport cu lumea tactilă, realizat de Sabina Suru & Andrei Tudose, un duo care lucrează la granița dintre artă, științe sociale și tehnologie.

Celula de Artă este reprezentată de un spațiu cu deschidere stradală, ce își propune să permită lucrărilor să evadeze din spațiul clasic al galeriei pentru a interacționa cu un public nou, care nu obișnuiește să participe la vernisaje și astfel, pentru ca nu mai există o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor, se crează un dialog liber, direct și nonconformist.

Accesul publicului este liber iar detalii despre evenimente se găsesc pe Facebook.

Lasă un comentariu