Skip to content Skip to footer

Colecție intersecțională și variațiuni pentru oraș la ArtHub

Expoziția-colecție Poeme urbane se deschide pe 27 octombrie la ARTHUB pe strada Gen. Budișteanu nr.10, în sala mică și anexe, și rămâne deschisă până pe 7 noiembrie a.c. Vernisajul are loc joi, 27 octombrie 2022, ora 19:00.

Poeme urbane este un proiect multidisciplinar, internațional, care adună obiecte, artefacte, lucrări de artă și alte exerciții subiective obiectuale semnate de artiste, artiști și personalități din domenii umaniste conexe într-o discuție cu suport vizual despre intersecționalitate, intersecții, feminism și oraș, cu sprijinul Centrului Cultural Expo Arte, Primăria Municipiului București.

Selecția obiectelor a fost realizată de Nona Șerbănescu (ARTHUB Bucharest) și Daniel Kozak (WE’RE HERE) plecând de la criterii precum autenticitatea, factorul autoreprezentativ, abordarea unor estetici marginale, implicând artistx din generații diferite: Elena Andrei, Ana Asavei, /\lexāndre (Franța), Liviu Bulea, Ștefania Hegedus, Fabien Ghernati (Franța), Lumi Mihai, Adi Newell Păun, Bianca Popa, Elian Puican, Aris Tureac și Nona Șerbănescu, în dublă calitate de artistă și curatoare.

În intervalul 27 octombrie – 7 noiembrie 2022, în cadrul expoziției, vor avea loc vizionări și un tur ghidat cu Daniel Kozak și, în premieră, spectacolul-lectură „Iubirea Calling” de Vera Ion, în regia Nonei Șerbănescu, urmat de o discuție cu artistx și distribuția spectacolului. Detaliile vor fi anunțate pe pagina de Facebook.

Proiectul este finanțat de Centrul Cultural Expo Arte, Primăria Municipiului București, care promovează artele vizuale prin intermediul unui limbaj contemporan, accesibil mai multor categorii de public. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia finanțatorului. Centrul Cultural Expo Arte, Primăria Municipiului București, nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre ARTHUB Bucharest
Este un proiect care, prin natura sa, ține de oameni și de spațiu, fiind definit de comunitățile (artiștx + public) pe care le deservește și modelat de resursele imobiliare de care a dispus pe parcurs. Obiectivele și oferta ARTHUB Bucharest au variat în funcție de formula colectivului artistic și de caracteristicile spațiului ocupat. Totuși, crearea unor facilități pentru producția artistică și punerea lor la dispoziția comunităților, grupurilor, colectivelor, lucrătorxlor din artă, teatru și alte domenii artistice au rămas prioritare de la început. ARTHUB Bucharest atrage și folosește inteligent, democratic și transparent resurse comune. Este un centru cultural independent de tip artist run care cristalizează un program curatorial propriu pluridisciplinar, fundamentat pe nevoia existenței unei scene bucureștene pentru discursuri artistice articulate politic ca alternativă la narativele oficiale neo-liberale și a unui spațiu destinat expunerii de proiecte feministe, intersecționale sau auto-reprezentative pentru diverse grupuri și comunități marginale sau marginalizate. ARTHUB Bucharest a fost și rămâne un proiect precar, chiriaș pe piața imobiliară liberă, în care echipa artistică gestionează proiectul, ceea ce invariabil menține o presiune financiară permanentă, conduce la instabilitate, burn out și la îngreunarea unei construcții culturale stabile și relevante.

Grădina ARTHUB este cea care vine să răspundă sustenabilității proiectului și funcționează ca principală sursă de venituri, dar și ca scenă, cadru pentru dialog cultural și artistic.

Lasă un comentariu