Skip to content Skip to footer

Concert Cătălin Milea Quartet, prilejuit de lansarea albumului „Tetrismatic”

Cătălin Milea, nume reprezentativ al jazzului autohton, va concerta miercuri, 25 ianuarie, de la ora 20:00, pe scena clubului Control în formula de Quartet în care a înregistrat albumul „TETRISMATIC”, ce va fi lansat cu această ocazie.

Cu o activitate vastă în sfera sonoră, saxofonistul Cătălin Milea pendulează elegant între experiența concertistică efervescentă si cea pedagogică, prin care își propune să transmită nu doar detaliile tehnice legate de compoziție, ci si sensibilitatea sau emoția procesului creativ și a perceptiei sunetului. Fiind inițiatorul Jazz Compas – prima revistă de jazz românească sau prin seria de workshop-uri și masterclass-uri organizate, Cătălin Milea și-a consolidat rolul de susținător al mișcării românești de jazz. Multiplele sale colaborări și proiecte muzicale au surprins publicul meloman cu abordări dintre cele mai diverse, de la jazz lounge, la free jazz, la muzică de meditație și sound healing.

 

Venim cu un stil nou, acustic și electronic, vintage și modern în același timp, fără limitări, direct. TETRISMATIC e o coloană sonoră cinematică, cu schimbări de dinamică, de atmosferă, neașteptate și surprinzătoare ca un joc. Muzica a fost compusă ca niște piese de tetris care să te facă să plutești într-o aventură sonoră și vizuală în care avem libertatea să alegem în orice moment o direcție diferită.

Cătălin Milea

Line-up-ul concertului susținut pe data de 25 ianuarie în București, la Club Control, reunește unii dintre cei mai buni muzicieni de jazz de la ora actuală, care au potențat complexitatea sound-ului TETRISMATIC:

Liviu Negru – chitară și efecte,
Iulian Nicolau – baterie și alte instrumente de percuție,
Adrian Flautistu – contrabas, bas electric și efecte,
Cătălin Milea – sax tenor, sax bariton, EWI (electronic wind instrument), efecte și samples,
Invitată specială – Ana Maria Roșu (voce).

„Mă simt privilegiat să am alături cei mai buni muzicieni de jazz de la noi, unii dintre ei din generația tânără: Iulian Nicolau, un tobar modern, tehnic, inspirat, un ‘enfant prodige’, fără îndoială cel mai bun la ora actuală; Liviu Negru, un ghitarist redutabil, spectaculos și în același timp un armonist sensibil; invitată este și Ana Maria Roșu a cărei voce completează minunat aranjamentele a două dintre piesele de pe album; contrabasistul Adrian Flautistu, un muzician deja consacrat și care balansează energia fresh a acestui album cu experiența sa.” – mărturisea Cătălin Milea într-un interviu acordat revistei Capital Cultural.

Compoziția pieselor incluse pe TETRISMATIC îi aparține lui Cătălin Milea, iar albumul a fost înregistrat de Victor Panfilov/Real Sound & Vision Bucharest.

Biletele pentru concertul din Control se pot achiziționa în avans din rețeaua Eventbook la prețul de 60 RON sau în seara evenimentului, la intrarea în sala de concert, în limita spațiului disponibil.
Ușile Sălii Berlin se deschid începând cu ora 19.00, iar concertul va începe la ora 20.00.

Albumul TETRISMATIC este disponibil:

★ sub forma de VINIL pentru PRECOMANDĂ, la un preț promoțional de 159 RON ce include și accesul la concertul de lansare din Control.
✰ in format digital pe  TETRISMATIC | Cătălin Milea (bandcamp.com)
Cei care nu pot ajunge la concert și doresc să susțină proiectul, o pot face prin DONAȚIE via PayPal.

Lasă un comentariu