Skip to content Skip to footer

Concert de jazz-meets-electronica, live la ARCUB Gabroveni

Trupa germană Hattler vine în octombrie la ARCUB Gabroveni cu un concert de neratat pentru publicul românesc de jazz. Evenimentul de la Bucureşti este programat pe 21 octombrie, la Sala Mare ARCUB, de la ora 19.00.

Amestec inimitabil de virtuozitate instrumentală şi vocală cu spectacol multimedia, trupa Hattler, câştigătoare a premiului Echo Jazz Award, reuneşte patru figuri de frunte ale scenei germane de jazz-meets-electronica: laureata German Jazz Prize 2022, Fola Dada cântă alături de unul dintre cei mai originali basişti germani Hellmut Hattler împreună cu Torsten de Winkel (chitară/sitar electric) şi Oli Rubow (tobe/electronica).

Suntem o adevărată trupă live, iar concertele noastre sunt întotdeauna despre muzică, ritm şi tot ceea ce mişcă celulele creierului şi picioarele.

Hellmutt Hattler

Gândit ca un performance multimedia, prestaţia trupei Hattler este susţinută de proiecţii video live create de Pete Delgado şi de procesarea electronică a sunetului semnată de Daniel Staemmler. Evenimentul este organizat de Goethe Institut în parteneriat cu ARCUB – Centrul Cultural al Bucureştiului şi Jazzverband Baden-Württenberg.

Biletele au fost puse în vânzare pe arcub.ro, bilet.ro şi la casa de bilete ARCUB din strada Lipscani 84-90. Preţuri bilete: 50 de lei şi 35 de lei (pentru elevi, studenţi şi pensionari).

Hellmutt Hattler

Excepțional chitarist bass, compozitor, producător, Hellmutt Hattler este o legendă vie, cu o identitate artistică inconfundabilă și cu o abilitate rară de a se reinventa perpetuu. Apreciat la nivel internațional ca unul dintre cei mai importanți chitariști bass germani, cu un sunet distinct și o tehnică unică personală, Hellmut Hattler reușește să impresioneze lumea muzicii, reinventându-se deceniu după deceniu fără să-și piardă vreodată semnătura artistică extrem de recunoscută.

Fola Dada

Fola Dada, laureata German Jazz Prize 2022, ca cea mai bună vocalistă germană, este vocea magică a trupei Hattler. Cântăreața de origine germano-nigeriană încântă publicul de mulți ani cu vocea ei fascinantă și carisma puternică, caracteristica specială fiind diversitatea stilistică și spectrul ei muzical larg. Muzician de jazz, profesoară de canto și lector la mai multe colegii de muzică din Germania, Fola Dada este și director al propriei școli de canto Stimmwerk din Stuttgart.

Torsten de Winkel

Torsten de Winkel este un muzician remarcabil, cunoscut drept chitarist electric și acustic, dar cântă și înregistrează și pe sitar electric, clape și percuție, activ în în genurile jazz, world music, fusion și muzică electronică. Torsten de Winkel a absolvit Berklee College of Music din Boston cu cea mai înaltă distincție, Summa cum laude, iar când s-a mutat în SUA a început studiile și în domeniul filosofiei și psihologiei.

Oli Rubow

Oli Rubow, „E-Drummer of the Year 2020”, în urma votului cititorilor revistei DigitalDrummer, este un baterist foarte special și unul dintre cei mai importanți din Germania. Varietatea ideilor și a utilizării creative a tobelor, bețelor, tehnicilor de cântat și a dispozitivelor electronice este remarcabilă.

Lasă un comentariu