Skip to content Skip to footer

Concert în premieră susținut la București de trupa Preoccupations

Formația post-punk canadiană Preoccupations va concerta pentru prima oară la București, miercuri 8 martie, după ora 20, la Control Club.

Concertul face parte din turneul european pentru promovarea celui mai recent album, ”Arrangements”, lansat de Preoccupations în toamna anului trecut. În deschidere cântă trupa locală Cardinal.

Înființată în 2012 sub numele de Viet Cong, trupa canadiană cunoscută pentru sound-ul post-punk labirintic revine după o pauză de patru ani cu un nou album de studio, ”Arrangements” (Flemish Eye/Jagjaguwar, 2022).

Noul disc înseamnă întoarcerea la rădăcinile noise & guitar rock ale trupei, dar și la atmosfera distopică ce le-a adus recunoașterea internațională încă de la începuturi. Pentru amatorii de: Bowie, Branca, Spacemen 3, My Bloody Valentine, progressive punk, jangle rock și mangled goth.

Cardinal, înființată în 2015 la Constanța, de patru colegi de liceu, trupa rock și-a răspândit muzica în toată România după lansarea primului EP, ”Noisehead”, în 2016, urmat de albumul de debut, ”Disappearer”, câteva luni mai târziu. Acum cu un membru în minus, dar cu același volum, Cardinal, adică Victor Dădaciu (bas şi voce), Marko Krkljus (chitară) și Vlad Niţă (tobe), pregătesc pentru 2023 un nou album.

Biletele pentru concertul Preoccupations sunt disponibile în rețeaua Eventbook.
* Pre-sale: primele 100 de bilete pot fi achiziționate la prețul de 65 de lei. Ulterior, prețul unui bilet va fi 80 de lei.

Foto: Erik Tanner

Lasă un comentariu