Skip to content Skip to footer

Concert RAVA, HVNDS, Bejbi Motorola Vineri, 15 septembrie, Iulius Gardens (Iulius Town Timișoara)

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București.

Discuțiile din jurul tradiționalului scandal local de august – de data asta, a fost rândul lui Emil Gabriel aka Gheboasă să devină țintă și pretext – au oferit prologul. Primul episod din Arhiva ZET, „O lume minunată”, disponibil deja pe YouTube, Spotify, Google și Apple Podcasts, aduce la un loc opinii ale adolescenților despre ce înseamnă pentru ei acest caz, dar și contextul său – cum a reverberat în media și social media și cum s-au contaminat adulții de o formă de „nebunie” colectivă.

În celelalte episoade, Arhiva de Sunet va mixa alte teme importante, punctate de reacțiile adolescenților implicați în proiect la funcția socială a muzicii, relațiile cu părinții și cu școala, presiunile și normele sociale, comunicarea și lipsa ei etc.

Un eveniment organizat sub umbrela Arhivei ZET va avea loc pe data de 15 septembrie – este vorba de un concert care îi va avea pe afiș pe RAVA, HVNDS și o artistă de nouă generație din Serbia, Bejbi Motorola, la Iulius Gardens (Iulius Mall) din Timișoara. Intrarea va fi liberă.

BEJBI MOTOROLA este o supernovă electro din Belgrad, Serbia. Muzica ei poate fi caracterizată ca fiind techno rap și electropop. De la primul său single, „Faraoni”, apărut în 2022, a făcut valuri în culturile alternative locale. Și-a lansat recent primul album, Povilenela, și vara asta a cântat la o mulțime de festivaluri, aducând o nouă energie pe scena neo-rave din Serbia. Vocea colorată, interpretarea energică și ritmurile electronice dure sunt cele ce o fac să strălucească.

HVNDS este o formație înfiintată în 2016, an în care a debutat cu piesa „Turn On”. Single-ul a intrat instantaneu în heavy rotation, la fel ca și următorul release, „Home”. Anul 2022 a adus lansarea unei piese alături de RAVA și Killa Fonic, „Vin viu, plec mort”, care a rupt barierele dintre trap și metal. Concertele sunt punctul forte al trupei, așa că pregătiți-vă pentru un show incandescent.

RAVA e unul dintre cei mai importanți artiști ai scenei trap din România, succesul său venind încă de la lansarea primului single, „Giulești Crângași”. A avut colaborări cu artiști esențiali ai genului în România, precum Nane, Killa Fonic, Șatra B.E.N.Z., Azteca, dar și cu muzicieni din alte arii sonore, ca The Motans, Macanache și Roxen. De la străzile orașului până la studiourile de înregistrare, RAVA își transpune viața și povestea în versurile pieselor sale.

Cele 10 episoade ale documentarului sunt parte a unui proiect cultural destinat generațiilor tinere.

Proiectul face parte din programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a culturii în anul 2023” și este finanțat prin Programul Inside, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara.

Links:

Arhiva de Sunet:

Facebook | Instagram | Youtube | Spotify | podcast

Lasă un comentariu