Skip to content Skip to footer

Concursul „Dramaturgia Cool” pentru liceeni, de Zilele Dramaturgiei Românești

În perioada 17 octombrie – 7 noiembrie, Teatrul de Comedie, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, organizează concursul de eseuri „Dramaturgia cool”, adresat elevilor din clasele IX-XII din unitățile de învățământ din București, publice sau private (acreditate MEN).

Concursul „Dramaturgia cool” este parte din programul festivalului „Zilele Dramaturgiei Românești” și are ca scop încurajarea liceenilor de a compune eseuri originale, prin propunerea de a realiza o argumentație pe tema „Piesa românească preferată sau Personajul dramatic preferat”. Totodată, prin acest demers se dorește promovarea dramaturgiei românești de calitate și stimularea interesului spectatorului tânăr pentru creația dramatică autohtonă.

Concursul este deschis pentru participare până în data de 7 noiembrie 2022, iar câștigătorul va fi anunțat în cadrul conferinței Personaje adolescenți în dramaturgia românească și universală, susținută de Ioan Cristescu, în data de 14 noiembrie, ora 13.00, la Muzeul Național al Literaturii Române.

 

 

 

 

 

 

Premiile se vor acorda după cum urmează:
Premiu I – 1.500 de lei
Premiul II – 1.000 de lei
Premiul III – 500 de lei.

De asemenea, cele mai bune eseuri vor fi publicate în publicația Observator cultural, în cadrul unei rubrici create special.

Regulamentul concursului, formularul de înscriere și formularul de consimțământ pot fi descărcate de AICI.

Lasă un comentariu