Skip to content Skip to footer

„dă-mi liniște” @Spotify (playlistul lui noiembrie)

Luna asta, ascultăm muzică de lift++ sau un Lo-fi acustic. Playlist-ul Happ.ro al lui noiembrie, „dă-mi liniște” @Spotify vine cu muzică pentru când liniștea e copleșitoare, dar muzica ta uzuală e prea mult. 

Pentru atunci când vrei ceva pe fundal în timp ce lucrezi. Sau pentru când stai la o vorbă cu un prieten drag și preferi niște ritmuri cuminți în favoarea traficului de pe bulevard. Playlist-ul „dă-mi liniște” e de atmosferă, undeva între cottagecore și ecourile coastei pe care n-ai apucat să mergi vara asta. O gură de aer de la aglomerația urbană și de la cele prea multe lucruri de făcut pentru muncă sau facultate.

Între tandrețea lui Chelsea Wolfe și murmurele glass beach, selecția de piese din acest playlist este căutat anti-climatică, cu ceva melancolic și ceva romantic, fără să fie extra sau cheesy. „Ethereal songs that make you feel like a misty flower field”.  Dă-i play când simți nevoia de niște căldură necondiționată sau atunci când îți încălzești apa pentru baia cu spumă. Când ai stare de un ceai sau de mâzgălit ceva fără pretenții.

I want flatlands/ I don’t want precious stones/ I never cared about/ Anything you’ve ever owned

Flatlands, Chelsea Wolfe

Poți asculta „dă-mi liniște” aici. Anti-anxios și nepretențios, o selecție care e blândă cu tine. Perfect atunci când camera ta e prea goală, dar tocmai ai simțit să refuzi ultima ieșeală în oraș la care ai fost invitat(ă).

Happ vă va obișnui ca în fiecare lună să pună un nou playlist cu cele mai fresh sunete care ne-au atras atenția, sau cu clasice uitate, care n-au cum să nu te invite la dans. Când „Discover Weekly” are o săptămână proastă, încearcă ce ți-am pregătit.

Dacă ai poftă și de un videoclip care aduce aminte de scurtmetrajele avangardiste de pe Mubi, vezi ce propun Coma Cinema în „Her Sinking Sun”, una dintre piesele lunii noiembrie:

Lasă un comentariu