Skip to content Skip to footer

Despre dragoste și basme românești, pe scena Teatrului Coquette

La Teatrul Coquette se joacă în martie spectacolele „Eu, Tu și Copacul/Șah mat”, „Legenda lui Martie”, „Nopțile Barbare” și adaptarea basmul românesc „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”.

 

Eu, Tu și copacul/ Șah mat, de Gabriel Costan (vineri 17 martie, ora 19.00)
O poveste de dragoste care se naște întâmplător, pe o bancă în parc, prezentată prin trei momente cheie din viața unui cuplu: întâlnirea, încercarea și finalul. Întâlnirea este o confruntare destinsă și amuzantă, cu tatonări, tachinări și ironii. Ce se poate naște dintr-o asemenea întâlnire? Vă invităm la o poveste cu o EA și un EL fermecători, prinși în mrejele propriilor întunecimi, în mrejele iubirii, dorinței, pasiunii și răzbunării.
Cu: Valeria Cristia și Gabriel Costan

  
Legenda lui Martie (sâmbătă 18 martie, ora 11.00)

Martie este un unchieș plin de el, cusurgiu și grăbit. Dornic să fie „Martie în post” îl gonește pe Februarie mai devreme și dorește a sta pe cer numai el. De aceea, Martie le are pe toate – soare, zăpadă, vreme blândă și vreme aprigă și le folosește după bunul lui plac. Mândru nevoie mare de isprăvile sale, coboară pe Pământ ca să vadă cât e de iubit de cei de acolo. În călătoria lui se întâlnește cu ființe mitice precum Crăiasa Florilor, Nea Omăt și Baba Dochia. Martie nu prea știe cum să se facă plăcut de cei pe care-i întâlnește și de cele mai multe ori stârnește conflicte din cauza capriciilor sale. Singura care reușește să-l facă pe Martie să fie mai blând atât cu natura cât și cu fratele Aprilie este Baba Dochia care prin înțelepciunea-i binecunoscută izbutește să facă pace între cei doi. „Legenda lui Martie”, un spectacol cu și despre tradițiile și folclorul românesc.
Cu: Mihai Căpățînă, Gabriel Costan și Ruxandra Bălașu
Regia: Ruxandra Bălașu

  
Nopțile Barbare (sâmbătă 18 martie, ora 19.00)
Acest spectacol delicat și totodată dur, care conține și mult umor reprezintă o adaptare liberă după „1001 de nopți”.

Regele Șahriar (Ovidiu Ușvat), celebrul tiran care își trimite soțiile la decapitare la ivirea zorilor, este vindecat de cruzime, de paranoia, care a pus stăpânire pe el și de frica de a fi mereu trădat și înșelat, de fermecătoarea Șeherezada (Ruxandra Bălașu), prin poveștile ei. Ea folosește toate armele de cucerire de care dispune: erotismul, umorul, suspansul, puritatea și chiar reușește să îl implice pe rege în poveștile creionate. Pentru a-i capta atenția începe cu o paralelă la realitatea de care e și ea amenințată și stârnește curiozitatea lui Sahriar, inventându-l pe prințul Camar Asaman, pe care îl trece prin multe peripeții. Dansul celor doi se intensifică pe măsură ce înaintează în poveste, arătând astfel legătura dintre ei, care devine din ce în ce mai solidă. Spectacol interzis minorilor sub 16 ani!
Cu: Ruxandra Bălașu și Ovidiu Ușvat, regia este semnată
de Ingrid Bonța, scenografia de Daniel Divrician, coregrafia Andreea Novac

  
Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, după Petre Ispirescu (duminică, 19 martie, ora 17.00)
Piesa de teatru își dorește să poarte publicul de toate vârstele pe tărâmurile fantastice ale basmului românesc, în care Făt Frumos pornește să găsească ceea ce niciun muritor nu a găsit vreodată și anume tinerețe și viață nesfârșită. În această călătorie va fi însoțit de un prieten năzdrăvan, de nedespărțit, de un Cal înaripat.

Această căutare a eroului nostru îl poartă pe meleaguri fantastice, în aventuri uluitoare în care va întâlni personaje mitice (Gheonoaia cu două capete, Zâna, Unchieșul cel Bătrân) pe care le învinge sau le iubește. Călătoria lui durează sute de ani, care trec precum o clipită. Eroul nostru reușește să biruiască orice, mai puțin dorul! Întors pe tărâmul omenesc, el descoperă că nimic nu poate să îi ostoiască dorul, căci totul s-a schimbat în lipsa lui. Totul, dar mai ales el!
Cu: Olga Delia Mateescu, Ruxandra Bălașu, Ioan Andrei Ionescu și Alexandru Făiniși, regia este semnată de Constantin Andrei Ionescu, dramatizarea de Olga Delia Mateescu.

Biletele pot fi cumpărate online prin www.iabilet.ro; www.eventim.ro, www.kompostor.ro, www.blt.ro, www.mystage.ro, bilete.ro și pe eventbook.ro.
Rezervări la: 0754 990017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro.

Lasă un comentariu