Skip to content Skip to footer

Devenită celebră pe Broadway, „Fantoma de la Operă” ajunge și la Opera Națională din București

Finalul lunii martie aduce „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber pentru prima oară la Opera Națională din Capitală. Premiera pe scena ONB va avea loc vineri, 31 martie, de la ora 18:30.

Alegorie a așteptărilor, unele împlinite, altele nu, spectacolul se bucură deja de un interes crescut, primele trei reprezentații „Fantoma de la operă” fiind sold out la doar 10 ore de la punerea în vânzare a biletelor.

Considerată una dintre cele mai de succes producții muzicale din toate timpurile, dar și cea mai costisitoare la nivel mondial, „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, va fi pusă în scenă la Opera Naţională Bucureşti, în regia lui Răzvan Ioan Dincă, dirijor Daniel Jinga, scenografie, decor și costume Gary McCann, coregraf Violeta Dincă, regizor secund Raluca Popa, asistenți coregrafi Florin Tănase și Alexandra Gavrilescu, asistent scenograf Gabriella Ingram, traducerea și adaptarea Ernest Fazekas, lighting designer Bogumił Palewicz, sound designer Kamil Biedrzycki.

La realizarea producției operei bucureștene se lucrează cu echipe mixte de pe Broadway și de la London West End Theatre, nivelul artistic fiind similar celui newyorkez. Inspirat de celebrul roman cu același nume al lui Gaston Leroux, spectacolul va oferi publicului o experiență unică, din care nu vor lipsi muzica emoționantă, efectele speciale, decorurile spectaculoase și jocul actoricesc de excepție. Spectatorii vor fi părtașii unei povești captivante despre dragoste, gelozie și mister, desfășurată în lumea muzicală a Parisului din secolul al XIX-lea și transpusă în Bucureștiul zilelor noastre. Prin această producție, Opera bucureșteană își propune extinderea publicului fidel, deschizându-se către o categorie cât mai amplă de spectatori.

Biletele pentru reprezentațiile din luna mai (10, 11, 12, 13, și 14 mai) pot fi deja cumpărate online și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

„Fantoma de la Operă” a câștigat până în prezent 70 de premii importante, inclusiv trei premii Olivier, cel mai recent fiind Premiul Olivier pentru Cel Mai Popular Show în 2002, un Evening Standard Award, şapte Premii Tony (printre care Cel Mai Bun Musical), şapte Drama Desk Awards și trei Outer Critic Circle Awards.

Distribuția: Phantom – Adrian Nour; Christine – Irina Baianț; Raoul – Kyrie Mendél; Carlotta – Rodica Ștefan; Piangi – Andrei Petre; Firmin – Radu Ion; Andre – Cătălin Petrescu, Ernest Fazekaș; Madame Giry – Judith State; Meg Giry – Alina Petrică; Buquet – Ionuț Burlan. Cu participarea Orchestrei, Corului și a Baletului Operei Naționale București.

Muzică de Andrew Lloyd Webber
Versuri de Charles Hart
Versuri suplimentare de Richard Stilgoe
Libret de Richard Stilgoe și Andrew Llyod Webber
Bazat pe romanul „Fantoma de la Operă” de Gaston Leroux

Regizat inițial de Harold Prince
Orchestrație de David Cullen & Andrew Llyod Webber

Producție originală de Cameron Mackintosh Ltd. şi The Really Useful Group Ltd.

Lasă un comentariu