Skip to content Skip to footer

Dialog despre arta performativă a grupului „She She Pop”, la Pavilion 32

Două dintre membrele fondatoare ale „She She Pop”, colectiv performativ din Berlin care marchează decisiv direcţia de avangardă prin practicile artistice dezvoltate, vin în Capitală pentru a împărtăşi publicului câteva dintre tehnicile lor de lucru.

Întâlnirea și artist talk-ul cu Johanna Freiburg şi Ilia Papatheodorou („She She Pop”) au loc pe 26 aprilie, de la ora 19, la Pavilion 32 (Goethe-Institut Bucureşti, Calea Dorobanţi 32).

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar dialogul se va desfăşura în limba engleză – fără traducere. Vizita la București are loc la invitaţia creart/TEATRELLI, în colaborare cu Goethe-Institut Bucureşti și UNATC.

Grupul „She She Pop” este cunoscut la nivel mondial pentru modul în care, de-a lungul celor treizeci de ani de colaborare, a provocat constant formele de estetică teatrală deja consacrate și ierarhiile tradiționale în procesul de lucru la o producție de teatru. Cu ocazia întâlnirii cu publicul de la București, Johanna Freiburg și Ilia Papatheodorou vor împărtăși din tehnicile de lucru ale colectivului berlinez. Folosirea materialelor autobiografice în cadrul producțiilor colective a devenit un element indispensabil în practica artistică a „She She Pop”: mai mult decât un scop în sine, autobiografia este în primul rând o metodă de lucru. Tehnici precum autoinstruirea, fragmentarea și elaborarea conceptuală a unor reguli sunt practici esențiale în cadrul repetițiilor și elemente cheie ale esteticii grupului. În cadrul întâlnirii de la Bucureşti, vor fi prezentate şi exemple ale performance-urilor dezvoltate de „She She Pop” prin folosirea de instrumente și tehnici inovatoare bazate pe sarcini de lucru – tasked-based performance art.

Ilia Papatheodorou

Pe 27 aprilie, la Teatrelli, Johanna Freiburg și Ilia Papatheodorou vor susţine un workshop (cu circuit închis) cu echipa artistică a spectacolului „Lasă-i să moară proști” (concept: Catinca Drăgănescu), ca parte din procesul de lucru la noua producție work in progress creart/Teatrelli. „Lasă-i să moară proști” este construit pe formatul unui spectacol-laborator şi își propune să fie o radiografie a măcinărilor identitare și politice ale generației milenialilor din România, scindată ȋntre valorile occidentale și mentalitatea estică. Premiera spectacolului este programată în luna iunie, prima etapă de lucru la această producție work in progress desfășurându-se în 2022.

La finalul vizitei la Bucureşti, cele două membre ale colectivului „She She Pop” vor susţine, de asemenea, un masterclass la UNATC.

Foto: Regina Schemken

 

Lasă un comentariu