Skip to content Skip to footer

Din 23 august, Gérard Depardieu din nou în cinematografe, în rolul detectivului Maigret

maigret-poster-afis

Cel mai recent film al regizorului Patrice Leconte (cunoscut pentru Ridicul sau Fata de pe pod) îl readuce pe marile ecrane pe celebrul comisar parizian din bestsellerurile polițiste ale lui George Simenon: Maigret. Rolul principal este remarcabil interpretat de Gerard Depardieu.

În 1953, o tânără necunoscută îmbrăcată într-o rochie elegantă de seară este găsită fără suflare într-o piață din Paris. În absența vreunui martor și fără posibilitatea de a-i afla identitatea, comisarul Maigret încearcă să înțeleagă circumstanțele misterioase în care a murit victima și să facă lumină într-un caz care-i trezește amintiri dureroase.

O ecranizare a uneia dintre cele mai personale investigații ale lui Maigret în care, dincolo de atmosfera și personajele unui thriller clasic, facem cunoștință cu trecutul comisarului, umanitatea și obsesiile lui.

„Maigret este unul dintre marii polițiști ai literaturii alături de Porfir din Crimă și pedeapsă sau Javert din Mizerabilii.“ GERARD DEPARDIEU

Maigret a fost prezentat în premieră națională la ediția din 2022 a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Din distribuție fac parte Gerard Depardieu, Jade Labeste, Melanie Bernier, Aurore Clement, Andre Wilms și Herve Pierre.

Patrice Leconte a devenit cunoscut ca scenarist/regizor în anii 1980 prin comediile Les Bronzés (1978) și Les Bronzés font du ski (1979). A realizat numeroase filme apreciate de critici: Tandem (1987), Monsieur Hire (1989), Soțul coafezei (1990), Fata de pe pod (1999), toate primind nominalizări la categoria Cel mai bun regizor la premiul César.

Ridicule (1997), i-a adus premiul César pentru cel mai bun regizor și premiul BAFTA pentru cel mai bun film în limbă străină. În 2010, a realizat comedia Voir la mer care i-a adus premiul Swann d’or pentru cel mai bun regizor.

Maigret este distribuit în România de Transilvania Film.

Lasă un comentariu