Skip to content Skip to footer

Documentarul francez „Stejarul și locuitorii săi”, în cinematografele românești

Stejarul”, un nou film documentar filmat în Franța se pregătește să ajungă pe marile ecrane din România, începând cu data de 14 aprilie.

În regia lui Laurent Charbonnier și a lui Michel Seydoux, doi artiști emblematici pentru industria de documentar despre natură, STEJARUL ȘI LOCUITORII SĂI este un film despre universul unui stejar cu vârsta de 210 ani și importanța sa pentru toate vietățile pentru care el înseamnă acasă. Filmul este distribuit în cinematografele din România de Independența Film.

Scenariul e semnat de Michel Fessler, multiplu nominalizat la Premiile Oscar și câștigător al prestigiosului trofeu pentru MARCH OF THE PENGUINS, care a fost desemnat „Cel mai bun documentar”.

Această mică bijuterie dedicată naturii e menită să-i aducă pe cei curioși mai aproape de lucrurile pe care nu le pot vedea cu ochiul liber atunci când fac o simplă plimbare prin pădure. Odată ajuns în sala de cinema, spectatorul e purtat într-o călătorie prin viața unui stejar și a animăluțelor care locuiesc în preajma lui, pe parcursul celor patru anotimpuri.

Distribuția inedită alcătuită din veverițe, gărgărițe de ghindă, vrăbiuțe, furnici sau șoricei de câmp le-a permis creatorilor acestui film să se apropie foarte mult încât să putem observa cum lumea lor se desfășoară de la rădăcina acestui copac maiestuos până în vârful său. Stejarul le oferă hrană, adăpost și protecție.

Copacii, în special stejarii, pot avea o semnificație deosebită și ne pot influența prin ceea ce simbolizează existența lor. Ne-au trebuit zece ani pentru a dezvolta această idee și pentru ajunge la un proiect de o asemenea magnitudine.

Laurent Charbonnier, regizorul filmului

În film, sunetele naturii se completează perfect cu coloana sonoră spectaculoasă compusă special de Cyrille Aufort.

SINOPSIS
A fost odată ca niciodată un stejar de 210 ani, devenit regele pădurii. Acest film spectaculos de aventură reunește o distribuție extraordinară: veverițe, gărgărițe, gaițe, furnici, șoareci de câmp – mica lume vibrantă și zumzăitoare din jurul acestui copac maiestuos care îi primește, îi hrănește și îi protejează pe toți, de la rădăcini până în vârf.
O odă poetică adusă vieții și naturii.

  
STEJARUL ȘI LOCUITORII SĂI
Titlu original: Le Chêne et ses habitants
Țară de origine: Franța
Durată: 80 minute
Regie: Laurent Charbonnier și Michel Seydoux
Scenariu: Michel Fessler și Michel Seydoux
Muzică originală: Cyrille Aufort
Limbă/subtitrare: Nu conține replici
Data lansării în cinematografe: 14 aprilie 2023
Un film distribuit de Independența Film.

Lasă un comentariu