Skip to content Skip to footer

Drama psihologică Ex, în premieră @ Teatrul Mic

ex teatrul mic

Teatrul Mic prezintă în premieră națională, la Sala Studio – Gabroveni 57, spectacolul Ex de Marius von Mayenburg, în regia lui Theodor Cristian Popescu, decorul Niculae Theodor Cristian, costumele Sabina Reus.

 

Primele reprezentații vor avea loc pe 28 și 29 septembrie, respectiv 4 și 5 octombrie 2023 (premiera oficială), ora 19:00.

Noua producție îi are în distribuție pe actorii Ana Bianca Popescu, Irina Velcescu și Tudor Istodor. 

Versiunea regizorală semnată de Theodor Cristian Popescu ne invită în mijlocul intimității unei relații de cuplu care, privită de la distanță, ar putea trece ca perfectă. Ea este medic, el arhitect, au doi copii și o casă modernă. Însă echilibrul vieții lor de familie este pus serios la încercare când, în miezul nopții, apare la ușă fosta iubită a arhitectului. 

Spectacolul tranșează, cu precizie de bisturiu, dependențele acestei relații, provocând spectatorul să reflecteze, împreună cu personajele, la ceea ce rămâne în urma impulsurilor, gândurilor neîmpărtășite și a deciziilor pripite. Drama psihologică continuă să ne dezvăluie, până la final, fragilitatea sentimentelor și a raporturilor umane. 

Theodor-Cristian Popescu a pus în scenă peste 70 de spectacole, majoritatea pe texte contemporane, în premieră națională. Este considerat printre pionierii teatrului independent românesc post 1989 cu Compania Teatrală 777, iar în prezent este prof.univ.dr. la UNATC București.

Marius von Mayenburg este unul dintre cei mai jucați dramaturgi contemporani, textele sale fiind traduse în peste 30 de limbi. În România, piesele sale Chip de foc, Urâtul, Copilul rece, Plastic, Martiri, Bang, Perplex au fost montate cu succes pe scene importante: Teatrul Național București, Teatrul Național Radu Stanca Sibiu, Teatrul Național Marin Sorescu Craiova, Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad, Teatrul German de Stat Timișoara ș.a. În prezent activează ca regizor și dramaturg în cadrul renumitului teatru berlinez Schaubühne am Lehniner Platz.

 

În preambulul reprezentației programate pe 8 octombrie, de la ora 18:00, la Sala Studio- Gabroveni 57, celebrul dramaturg și regizor Marius von Mayenburg va participa, cu sprijinul Goethe Institut, la un dialog deschis, alături de regizorul Theodor Cristian Popescu și actorii din distribuția spectacolului

Următoarele reprezentații sunt programate pe 11 şi 29 octombrie,  la Sala Studio- Gabroveni 57 a Teatrului Mic.

Spectacolul se adresează publicului cu vârsta de peste 18 ani.

Biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.teatrulmic.ro, platforma bilet.ro și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Sala Atelier si Sala Studio).

 

EX  – PREMIERĂ  NAȚIONALĂ

de Marius von Mayenburg

 

Regia: Theodor Cristian Popescu

Decorul: Niculae Theodor-Cristian

Costumele: Sabina Reus

Producător delegat: Adina Chiriță

Traducerea: Elise Wilk

 

Distribuția: 

Sibylle: Ana Bianca Popescu

Daniel: Tudor Istodor

Franziska: Irina Velcescu

Durata spectacolului: 2h 15min 

Spectacolul EX este prezentat printr-un acord special cu henschel SCHAUSPIEL Theaterverlag Berlin GmbH, Lausitzer Platz 15, 10997 Berlin, GERMANIA

Lasă un comentariu