Skip to content Skip to footer

DUO PIANISTIC va performa în deschiderea Concursului Internațional de Duo „Suzana Szörenyi”

Ediția a IV-a a Concursului Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” debutează pe 15 octombrie cu Recitalul Extraordinar de DUO PIANISTIC, care se va desfășura pe scena Ateneului Român, de la ora 19:00.

Invitații evenimentului de deschidere sunt pianiștii austrieci Tereza Kalábová și Johannes Gugg, câștigătorii premiului I la cea de-a III-a ediție a Concursului Internațional de DUO „Suzana Szörenyi”, 2019.

Programul Recitalului Extraordinar de DUO PIANISTIC include lucrări de Johannes Brahms, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Maurice Ravel, Bohuslav Martinů și Igor Stravinsky.

Detalii despre program și accesul la eveniment sunt disponibile pe website-ul Filarmonicii „George Enescu”.

Concursul  Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” este un proiect cultural implementat de Asociația Majura Christ şi co-finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă 2023”*, organizat în București, în perioada 15 – 22 octombrie.

Concursul Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” promovează tânăra generație de pianiști și muzica clasică interpretată în ansamblu și, de asemenea, omagiază memoria remarcabilei Suzana Szörenyi, personalitate marcantă a pianisticii şi pedagogiei muzicale româneşti.

Aflată la a patra ediție, competiția de anul acesta este axată pe Duo pianistic – patru mâini și două piane și va fi jurizată de personalităţi ale vieţii muzicale româneşti și internaționale. Valoarea totală a premiilor acordate va fi în cuantum de cca. 10.000 euro.

Concursul se va desfășura în sălile Universității Naționale de Muzică din București, precum și în Sala Mare a Ateneului Român. În premieră absolută, finala competiției se va desfășura cu orchestră, pe scena Ateneului Român, în data de 22 octombrie 2023, alături de orchestra Camerata Regală, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal.

Accesul publicului este gratuit la evenimentele organizate la Universitatea Națională de Muzică din București.

Mai multe detalii despre programul competiției sunt disponibile pe website.

Lasă un comentariu