Skip to content Skip to footer

E Ce trebuie (#EC9)

EC e tipul ăla care ține două tipe de după gât, iar una dintre ele își odihnește mâna în buzunarul lui de la spate, ca să-și marcheze teritoriul.

EC e un alt tip care își ține iubita de după gât. Mă, ce aveți toți de le țineți de după gât? Pe vremea mea… Sau EC e o fată care ține de mână altă fată, în timp ce dansează pe “toate diamantele” de la Paulina, la Backyard Stage, lângă Castel.
EC e o pereche de cizme verzi de cauciuc sau dansul desculț în nisip, de la 4 dimineața, de la petrecerea de la The Beach Stage. E un cunoscut magazin alimentar care s-a transformat în club și cât stai la coadă să-ți iei o apă îți faci și un selfie cu un glob de cristal în spate.
EC e o vară superbă, într-o comună care a devenit tatuaj și amintire pentru cei care au dormit, dansat și visat între granițele ei. EC e libertate. Nu, nu filmul lui Tudor Giurgiu, ci și despre ceva ce s-a câștigat atunci. EC vine de la eclectic. Sau de la EClerul pe care ți-l iei din food court.
EC e o traistă de pânză, de la antimall, pe care scrie „Fiți buni cu visătorii!”. E despre oameni, gusturi, dans stânga-dreapta sau dans pe loc sau dansul cu arătătorul îndreptat spre stele. Sau dansul – “nimeni nu te judecă”.

  


EC sunt două litere la care oamenii au făcut coadă, ca să-și facă un selfie. Vedeți, dragi profesori, ce au ajuns literele din alfabet? Le iau oamenii acasă și le pun în ramă. EC e muzică, bineînțeles. Un mix într-un hangar sau o trupă românească pe main stage. Un highlighter care pleacă îmbrăcat în ie sau o legendă rock care își retrăiește bucuria de a fi acolo sus.
EC e și un băiat de la presă, cu badge, și care scrie rândurile astea încercând să mimeze originalitatea. Chiar și el și-a împlinit visul de a vedea trupa Sigur Rós pe main stage, la câțiva metri distanță. Iar visele împlinite sunt din ce în ce mai rare, așa că merită să fie cât mai des lăudate.
EC e și despre oamenii nevăzuți care rezolvă crize, care fac ca totul să pară ușor, care fac ca un festival să fie acea sursă de energie regenerabilă la care vii o dată pe an și unde îți încarci inima cam până pe la 200%, până aproape simți că explodează.
“Shake Up The Darkness & Harness The Light”. Bine punctat, Electric Castle!

Foto credit: Electric Castle

Lasă un comentariu