Cea mai recentă ediție Art Safari a înregistra aproximativ 53.000 de vizitatori, urmând ca noul sezon să înceapă din 30 iunie și să aducă în prim plan o colaborare internațională de răsunet.
Art Safari susține accesul instituțiilor de învățământ la cultură, prin numeroase parteneriate culturale încheiate cu școli, licee și universități. Elevi, studenți, profesori și personal nedidactic al instituțiilor de educație partenere au vizitat Art Safari cu biletul cu tarif special de doar 20 de lei.
Și copiii cu vârste între 7 și 18 ani s-au putut bucura de artă pe înțelesul lor! În cadrul programului educațional Art Safari Kids au fost organizate ateliere de artă (desen, pictură pe tricou etc.), care au fost precedate de tururi ghidate prin toate expozițiile Art Safari.
Pe lângă cele 4 expoziții permanente, Art Safari a găzduit și 2 expoziții temporare care s-au bucurat de succes în rândul iubitorilor de artă și frumos. În cadrul expoziției „Cei 10 urmași ai lui Brâncuși”, organizată cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși, vizitatorii au descoperit 10 artiști care au transmis moștenirea marelui sculptor.
Comoara de la Brukenthal („Brukenthal Exclusive”), expoziția realizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal, s-a bucurat de un mare succes. Cinci dintre cele mai importante capodopere ale artei universale, cu o valoare de asigurare de 75 de milioane de euro, au fost aduse cu măsuri de securitate maximă de la Sibiu în Palatul Dacia-România de pe Lipscani.
Muzeul Porsche din Stuttgart a organizat o expoziție la Art Safari cu ocazia aniversării a 75 de ani de Porsche cu imagini de colecție din istoria brandului. Bucureștiul s-a regăsit pe harta evenimentelor aniversare organizate în toată lumea de către brandul iconic.
Ediția 12 vine cu noi surprize pentru toate generațiile și gusturile! The National Portrait Gallery, Londra, prezintă la Art Safari „Love Stories”, o expoziție cu portrete ale celor mai celebre cupluri. Art Safari îl aduce în atenția publicului pe pictorul român Constantin Artachino, considerat un maestru al „lucrului bine pictat”. Sezonul este completat de o expoziție dedicată lui Ion Alin Gheorghiu, un artist postmodern cu o carieră națională și internațională de excepție. Totodată, Art Safari va pune în scenă o luptă între Nimfe și Zombi, în viziunea a doi artiști contemporani, Ondine Slimovschi și Paul Marat Baraka, curatoriată de Ruth Hibbard (curator al Victoria & Albert Museum, Londra).
Biletele s-au pus deja în vânzare, în cadrul unei promoții de câteva zile, constând într-o reducere cu 50% (disponibile online).