Skip to content Skip to footer

Ediția cu numărul 7 a festivalului UNFINISHED la… final

Fundația Eidos anunță că în cele patru zile de UNFINISHED au fost acceptate și au participat 3141 de persoane fizic, iar 7233 au explorat festivalul în format online pe platforma digitală proprie.

În perioada 29 septembrie – 2 octombrie în grădina Casei Universitarilor s-a vorbit engleză, română, franceză, germană, suedeză, italiană, portugheză și multe alte limbi datorită comunității internaționale UNFINISHED care s-a adunat sub același acoperiș al festivalului.

Nu am mai simțit o energie atât de extra-terestră de mulți ani. UNFINISHED e genul de moment care nu se prea poate povesti. Pur și simplu nu există cuvinte care să cuprindă stările pe care le trăim în festival. Imaginați-vă că au venit oameni din proprie inițiativă din Brazilia. Sunt 10.160 de kilometri între România și Brazilia, iar distanța asta s-a meritat traversată doar pentru a participa în UNFINISHED. Zilele astea au reprezentat pentru noi o mărturie clară a faptului că e bine ceea ce facem și că oamenii au nevoie de altfel de experimente în care fiecare participant este la fel de important ca fiecare speaker în parte. Suntem pregătiți de UNFINISHED23.

Cristian Movilă, fondatorul festivalului UNFINISHED

40 de speakeri din toate colțurile lumii au explorat conceptul de Off-center prin intermediul workshopurilor, instalațiilor, conversațiilor si multor altor forme artistice într-un format departe de cel clasic. Exploratorii Alexander și Sonia Poussin au susținut o sesiune de Q&A într-un „nordic walk” pe străzile Bucureștiului, urbanista Alice Cabaret a realizat un workshop având ca material didactic clădirile din zona festivalului, designerul de food Marije Vogelzang le-a oferit șansa celor mici să se împrietenească cu legumele, realizând bijuterii din morcov și dovleac, iar Beniamin Mincu a dezbătut conceptul de descentralizare din perspectiva tech având o conversație deschisă cu comunitatea UNFINISHED. Alături de aceste momente s-au mai întâmplat concerte, instalații și conversații susținute de invitații din festival.

Cea de-a șaptea ediție a festivalului UNFINISHED a avut loc în Casa Universitarilor, dar și în grădina și serele sale istorice proaspăt readuse la viață.

Lasă un comentariu