Skip to content Skip to footer

„Ethnic Love Mix, vol. 12”, un proiect REMIX ID cu muzică, dans și proiecții video

REMIX ID va prezenta, la Făget, Deta și Timișoara, un spectacol croit după 5 ani de documentare a tradițiilor etnice din județul Timiș – „Ethnic Love Mix, vol. 12”.

Astfel, vă așteptăm sâmbătă, 17 septembrie 2022 la Făget și în 24 septembrie la Deta pentru a participa la premiera show-ului REMIX ID, un spectacol special de muzică, dans și proiecții video, realizat de asociația META Spațiu în cadrul Programului Timișoara 2023. Apoi, în octombrie, la o dată pe care o vom anunța ulterior, spectacolul se va juca și în Timișoara.

De sute de ani, în zona Timișului și a Banatului trăiesc pașnic, alături de români, alte 12 etnii – șvabi, maghiari, sârbi, bulgari, croați, romi, ucraineni, slovaci, cehi, armeni, italieni, evrei.

Asta e povestea lor – primul spectacol Remix ID care strânge laolaltă materialul documentat mai bine de 5 ani de la aproape toate comunitățile etnice din zona Timișului și reinterpretat de către artiști contemporani – interviuri, muzică, gastronomie, dansuri, tradiții, chiar și tehnici de cusut costume populare, povești de viață, mărturii tragice din istoria îndepărtată și din cea recentă.

Folosind îmbinarea dintre vechi și nou, dintre rural și urban, dintre coregrafia clasică și cea contemporană, scenariul spectacolului Remix ID își dezvăluie povestea prin dans și proiecții. E povestea perenă a celui care jinduiește la schimbare, se pierde în vâltoarea necunoscutului și apoi regăsește și renaște atât din rădăcinile trecutului, cât și din experiența prezentului.

Compoziția spectacolului reflectă aceast melanj dintre vechi și nou, deoarece aduce împreună dansurile vechi, tradiționale, dar și o coregrafie contemporană, alături de proiecții și muzică de la cei mai fresh artiști contemporani.

În plus, reprezentația de la Făget va beneficia și de 2 ateliere alături de publicul participant – Scriere de basme contemporate, cu scriitorul Cristian Vicol, și atelier foto-video cu Gheorghe Sfaițer.

Regia: Olga Török
Coregrafia: Gisela Elisa Heredia
Proiecții si Muzica: Psihodrom
Cu: Luca Marcu, Eugen Curelici, Andrei Aungurencei, Cosmin Antal, Andreea Manea Irksousi, Olga Török, Antonia Itineanț si Deian Berecici

Lasă un comentariu