Skip to content Skip to footer

„Eu, Tu și copacul/Șah mat” dă startul spectacolelor din luna februarie, la Teatrul Coquette

Teatrul Coquette propune publicului la început de februarie patru spectacole de excepție: „Eu, Tu și copacul/Șah mat”, pe 4 de la ora 19.00, apoi „Doamne, ce zile minunate”, programat pe 10 la ora 19.00, iar pe 11 „Califul barză”, de la ora 11.00 și „Valsul hazardului”, de la 19.00.

„Eu, Tu și copacul/ Șah mat”, de Gabriel Costan este o poveste de dragoste care se naște întâmplător, pe o bancă în parc, prezentată prin trei momente cheie din viața unui cuplu: întâlnirea, încercarea și finalul. Întâlnirea este o confruntare destinsă și amuzantă, cu tatonări, tachinări și ironii. Ce se poate naște dintr-o asemenea întâlnire? Vă invităm la o poveste cu o EA și un EL fermecători, prinși în mrejele propriilor întunecimi, în mrejele iubirii, dorinței, pasiunii și răzbunării.

Cu: Valeria Cristia și Gabriel Costan, regia îi aparține Ruxandrei Bălașu.

„Doamne, ce zile minunate!” după Samuel Beckett. De la publicarea ultimei variante, piesa lui Samuel Beckett „Oh, les beaux jours” continuă să fie fascinantă prin umorul și adâncimile reflexive ale unui nou tip de individ care legitimează absurdul: omul contemplativ. O femeie stă îngropată într-o movilă de pământ și-și vorbește viața în loc de a o trăi. Truisme, maxime, citate din clasici, rugăciuni mute îi umplu timpul din minunatele zile pe care le petrece trăncănind. Vorbitul ia locul acțiunilor pe care nu le face.

Încremenită la răspântia dintre lumea fizică și dimensiunea ei suprafirească, Winnie, eroina acestui text, ne amuză, ne înduioșează, ne intrigă și ne provoacă târându-ne în vârtejul verbalizării ei tumultoase.

„Doamne, ce zile minunate”, despre absurdul în care trăim ireversibil. C-așa-i la teatru!

Cu: Ruxandra Bălașu, Pavel Bârsan și Ioana Lixandroaia, regia și adaptarea aparține lui Mihai Manolescu

„Califul Barză”. Spectacolul este inspirat din minunatele povești din „1001 Nopți” și reprezintă dramatizarea basmului „Califul Barză” a lui Wilhelm Hauff, o frumoasă poveste construită cu mult umor adecvat atât pentru copii cât și pentru adulți, cărora le promitem o porție bună de râs.

Pretențiosului Calif i se întinde de către vicleana și răzbunătoarea vrăjitoare Kashira o cursă, din care el împreună cu marele vizir trebuie să iasă cu brio, pentru a salva orașul din ghearele lui Mizra, fiul Kashirei. Vrăjitoarea le vinde o licoare fermecată, care îi transformă în animale. Aceștia uită cuvântul magic de transformare din nou în oameni și astfel rămân berze. Pentru a se salva trec prin diferite peripeții, dar primesc ajutorul unei frumoase prințese, transformată în bufniță de către aceeași vrăjitoare.

Cu: Mihai Căpățînă, Ruxandra Bălașu și Ingrid Bonța, scenografia este semnată de Daniel Divrician

„Valsul Hazardului” este un spectacol ca o spumă de șampanie. Personajele trec ca într-un dans nebun de la seducție la furie, de la disperare la extaz, de la dragoste la ură. Totul este ca un joc ale cărui atuuri sunt replicile și a cărui miză crește cu fiecare minut. Finalul aduce o răsturnare de situație total neașteptată. O femeie face un accident de mașină și ajunge să dea socoteală în fața unui Înger, care-i punctează fiecare răspuns. Uneori, oamenii ajung în situații cel putin ciudate. Balanța înclină nehotărâtă între rațional și irațional, între iubiri adevărate și disperări de moment.

Spectacolul încearcă să-i reamintească spectatorului de existența continuă a comicului în orice situație, să îl provoace să reflecteze și asupra dualității deciziilor sale. Veți întâlni un personaj pe cât de simpatic pe atât de iritant.

Cu: Ruxandra Bălașu și Mihai Căpățînă

Biletele pot fi cumpărate online prin www.iabilet.ro; www.eventim.ro; www.kompostor.ro; www.blt.ro; www.mystage.ro; bilete.ro și pe eventbook.ro.
Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro.

Lasă un comentariu