Skip to content Skip to footer

Evenimente speciale în februarie și martie, la TNRS

Microstagiunea Secției germane a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu are loc în perioada 23-26 februarie 2023.

În cadrul Microstagiunii (vezi aici programul complet), invitații vor putea urmări trei spectacole în limba germană și unul în limba română, toate jucate în Sala Mare a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (Bulevardul Corneliu Coposu, nr. 2).

Și în acest an vor fi prezentate trei producții noi, condensate într-un singur weekend, care vor ilustra modul în care Secția germană abordează o mare varietate de stiluri și preocupări tematice.

Evenimentul are scopul de a reuni actori importanți din domeniul cultural pentru a identifica proiecte și programe viitoare atât pentru TNRS, cât și pentru Secția germană și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, ceea ce va avea ca rezultat parteneriate strategice pentru anul viitor și nu numai.
Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, cu cele două secții ale sale – germană și română – s-a impus în regiune drept cel mai important pilon în domeniul culturii, educației și cercetării.

Împreună cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) și cu structurile sale asociate (Bursa de Spectacole, Festivalul Școlilor de Teatru, Platforma Doctorală în Artele Spectacolului, Aleea Celebrităților și Programul de Voluntariat), care sunt în dialog permanent între ele, urmărim dezvoltarea comunității, atât la nivel local, cât și regional, ca obiectiv strategic al tuturor activităților noastre culturale din 2007 (Sibiu – Capitală Culturală Europeană) până în prezent.

Împreună cu partenerii de încredere din comunitatea germană, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și structurile conexe menționate au fost întotdeauna în măsură să promoveze patrimoniul cultural german și să ofere produse culturale de înaltă calitate.

De 8 Martie, TNRS invită doamnele și domnișoarele spectacolul emoționant „Mamă”, de Marta Barceló, regia Mariana Cămărășan.

După cele două premiere prezentate în luna februarie, Naționalul sibian oferă publicului în prima lună a primăverii alte două premiere: „Jocul de-a vacanța”, de Mihail Sebastian, în regia lui Florin Coșuleț, și „Toate operele lui Molière”, în regia lui Daniel Plier.

În 27 martie, marcăm Ziua Mondială a Teatrului cu producția Orb de mină, de Csaba Székely, regia Bogdan Sărătean.

Biletele pentru reprezentațiile Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu din luna martie au fost deja puse în vânzare la Agenția Teatrală din Sibiu și online, pe www.tnrs.ro.

Lasă un comentariu