Skip to content Skip to footer

Expoziția de Fotografie „Povești de festival” – o celebrare a Festivalului Internațional George Enescu prin obiectivul fotografic

Centrul de Comunicare Vizuală anunță deschiderea expoziției de fotografie „Povești de festival”, o inițiativă artistică ce își propune să celebreze și să promoveze Festivalul Internațional George Enescu printr-o perspectivă vizuală inedită.

Expoziția care va avea loc în perioada 12-21 aprilie 2024 la Ateneul Român și Muzeul Național de Artă al României – Sala Auditorium, este desfășurată sub Patronajul Ministerului Culturii și este organizată de Centrul de Comunicare Vizuală în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, Filarmonica „George Enescu” și Artexim, organizatorul Festivalului și Concursului Internațional George Enescu.

„Povești de festival” – mai mult decât o expoziție, este o călătorie vizuală în inima unuia dintre cele mai apreciate festivaluri de muzică clasică din lume. Prin 48 de imagini captivante, vizitatorii vor avea ocazia să redescopere frumusețea și intensitatea momentelor muzicale, spațiile emblematice ale vieții muzicale bucureștene, interpretările excepționale și atmosfera inconfundabilă a festivalului, văzute prin lentila fotografilor oficiali ai ediției a XXVI-a a Festivalului Enescu. Fotografiile sunt semnate de Andrada Pavel, Andrei Gîndac, Cristina Tănase, Cătălina Filip și Petrică Tănase.

Această expoziție reprezintă un omagiu adus artiștilor, muzicii și, nu în ultimul rând, publicului, subliniind puterea fotografiei de a comunica și de a transmite emoție, de a nara acele povești de culise care altfel ar rămâne nespuse. „Povești de festival” își dorește să evidențieze ideea de comunicare a artei prin artă, creând un dialog între muzică și fotografie, între artiști și public, între tradiție și contemporaneitate.

Petrică Tănase, organizator

Salut organizarea acestei expoziții emoționante, al cărui scop este nu doar de a oferi o retrospecție vizuală a ediției anterioare, ci și de a inspira și a atrage publicul către edițiile viitoare ale Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, contribuind la promovarea valorilor culturale și artistice de excepție pe care festivalul le reprezintă.

Cristina Uruc, manager Artexim,

organizatorul Festivalului și Concursului Internațional George Enescu

O componentă educativă este, de asemenea, integrată în proiect, oferindu-le vizitatorilor posibilitatea de a înțelege mai bine rolul fotografiei în documentarea și conservarea patrimoniului cultural.

Vernisajul expoziției „Povești de festival” va avea loc vineri, 12 aprilie 2024, ora 19:45, la Ateneul Român, în pauza concertului Filarmonicii George Enescu.

Reprezentanții media sunt rugați să confirme participarea la petrica@cnf.ro.

Programul de vizitare pentru public în perioada 12-21 aprilie, la Ateneul Român, poate fi consultat pe fge.org.ro

Programul de vizitare al expoziției în cadrul MNAR, foaierul Auditorium, este următorul:

Miercuri, joi, vineri: 10:00 – 18:00

Sâmbătă și duminică: 11:00 – 19:00.

Explorați, simțiți și redescoperiți Festivalul Internațional George Enescu prin „Povești de festival”!

Expoziția „Povești de Festival” este un eveniment desfășurat sub Patronajul Ministerului Culturii.

“Povești de festival” este un eveniment conex Conferinței Naționale de Fotografie.

Lasă un comentariu