Skip to content Skip to footer

„Practici expresiv-creative pentru neurodiversitate”, la finalul atelierelor de art-terapie organizate de Asociația Entuziart

performing parkinson dance
„Practici expresiv-creative pentru neurodiversitate” se încheie printr-o expoziție emoționantă, cu lucrări realizate de copii cu cerințe educaționale speciale. Aceștia au participat la atelierele de art-terapie susținute de Asociația Entuziart la Școala Profesională Specială „Sf. Nicolae” din București, prin intermediul art terapeutului și psihoterapeutului Oana Dorneanu.

Expoziția se deschide pe 12 noiembrie, de la ora 15:00, la Hotel Caro-Fabrica și poate fi vizitată în perioada 12 – 14 noiembrie, în intervalul 10:00 – 18:00. Accesul este gratuit.

Evenimentul aduce în lumină talentele artistice unice ale copiilor cu tulburări din spectrul autist și diferite dizabilități, fiind o ocazie pentru publicul larg de a se familiariza cu conceptul de art-terapie și modul în care ea poate fi aplicată.

Galeria va crea un cadru în care vizitatorii sunt invitați să experimenteze și alte metode inedite de terapie prin artă cu un moment muzical care va acompania live vizionarea expoziției, asigurat de Perfect Duo, un atelier de experimentare a picturii, precum și un atelier de mișcare. Atelierele vor fi facilitate de art terapeuții Asociației Entuziart împreună cu studenții de la Universitatea București.

Pe 31 octombrie, la Centrul National al Dansului din București a avut loc și un spectacol performativ, alături de beneficiarii celei de-a doua laturi a proiectului, persoanele afectate de Boala Parkinson.

Performing ParkinsOn Dance este menit să atragă atenția publicului asupra afecțiunii, nevoilor dar și asupra potențialului dansului în ameliorarea simptomelor acestei particularități neurologice. Pe durata derulării proiectului, participanților le-a fost facilitat accesul la ateliere de dans contemporan, susținute de coregrafa Irina Marinescu și de tango, alături de dans terapeutul Loredana Larionescu și de profesorul de tango Paolo Profeti.

Moment din spectacolul performativ Performing ParkinsOn Dance
Moment din spectacolul performativ Performing ParkinsOn Dance

Expoziția face parte din proiectul „Practici expresiv-creative pentru neurodiversitate”, co-finantat de Primaria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Lasă un comentariu