Skip to content Skip to footer

Festivalul Bacău Fest Monodrame și-a anunțat câștigătorii

Ediția a XXIX-a a Festivalului Bacău Fest Monodrame s-a încheiat miercuri și a reunit câteva mii de spectatori, în cele șase zile de spectacole, conferințe, lecturi și dezbateri.

Anul acesta, în concurs au intrat nu mai puțin de 11 actori, de la teatre de stat, trupe independente sau cu producții proprii.

Juriul acestei ediții de concurs, format din criticul de teatru Maria Zărnescu, regizorul Sânziana Stoican și actorul George Ivașcu, decanul Facultății de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București a decis, în urma vizionării spectacolelor, să acorde Trofeul Bacău Fest Monodrame actorului Ionuț Caras, de la Teatrul Național din Cluj, pentru spectacolul „Oglinda neagră”.

Câștigătorul a primit Trofeul Bacău Fest Monodrame 2023 și premiul în valoare de 3.000 de euro.

Celelalte două nominalizări ale juriului au fost Marcela Motoc pentru spectacolul „Fata din curcubeu” și Oana Pușcatu pentru spectacolul „Vinovat,-ă” al Centrului Educațional Replika.
Premiul actorilor Teatrului Bacovia, „Actori pentru actor-Dinu Apetrei”, a fost acordat lui Bogdan Buzdugan, pentru spectacolul „Sufletul pereche”, producție a Teatrului Bacovia.
Premiul voluntarilor „Ștefan Iordache” a fost acordat actriței Marcela Motoc, de la Teatrul de Artă din București, pentru producția „Fata din curcubeu”.

Juriul Concursului de Dramaturgie – Monodramă, alcătuit din Monica Andronescu, critic de teatru, redactor şef al revistei Artitudini, Claudiu Groza, critic de teatru şi Andrei Huțuleac, actor și regizor a decis ca Premiul „Valentin Nicolau” să meargă la Codruța Cadar, tânără dramaturgă, pentru textul „Chimia unei gume de mestecat aruncate pe stradă”. Premiul pentru Concursul de Dramaturgie – Monodramă „Valentin Nicolau” este în valoare de 1.500 de euro.

Premiul al doilea a fost câștigat de dramaturgul Andrei Măjeri, iar premiul al treilea de actrița și dramaturga Dana Voicu.

Lasă un comentariu