Skip to content Skip to footer

Festivalul BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU 2023 începe mâine

Sâmbătă, 20 mai, se dă startul celei de-a XVIII-a ediții a Festivalului BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU organizat, în perioada 20 – 27 mai 2023, de Teatrul „George Ciprian” din Buzău, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău.

Timp de opt zile, la Buzău sunt invitate spectacole de referință ale stagiunii, care au drept ingredient principal Iubirea, în diversele sale ipostaze.

Evenimentul are caracter competitiv, premiile fiind acordate de două jurii: unul format din specialiști în domeniul artelor spectacolului și un juriu al publicului ai cărui membri vor fi selectați prin tragere la sorți din rândul iubitorilor de teatru.

„Secțiunea oficială a Festivalului BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU este dedicată producțiilor care pun în scenă cele mai frumoase povești de dragoste din marea dramaturgie și cuprinde șase spectacole, selecția fiind făcută de către teatrologul Carmen Stanciu. Pe lângă acestea, sunt și două producții invitate, cela din deschidere (NU SUNT EU, cu Maia Morgenstern) și spectacolul de Gală (TOC TOC de Laurent Baffie al Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova). De asemenea, din program fac parte spectacole de stradă, reprezentații pentru copii și un workshop de fotografie dedicat elevilor. Sperăm ca buzoienii să vină în număr mare la teatru pentru că scopul acestui Festival este și acela de a cizela gustul spectatorilor, de a le prezenta câteva dintre cele mai bune producții din țară.” – a declarat Gina Chivulescu, managerul Teatrului „George Ciprian”.

Ediția de majorat a Festivalului BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU debutează cu spectacolul NU SUNT EU (direcția de scenă: Victor Ioan Frunză – Teatrul Dramaturgilor Români, București), în care actrița Maia Morgenstern împărtășește cu tandrețe, nostalgie și umor povești din copilărie și carieră. Tot pe scena Sălii Mari se vor desfășura, în fiecare seară, numeroase alte producții incluse în Secțiunea Oficială a Festivalului: Miorița (regia: Cristian Ban – Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Galați), Eroine de Publius Ovidius Naso (regia: Andrei Măjeri – Teatrul „Mihai Eminescu”, Botoșani), Cancún de Jordi Galcerán (regia: Felix Alexa – Teatrul „Nottara”, București), Picasso vs. Einstein de Steve Martin (regia: Teodora Petre – Teatrul de Comedie, București), Portugalia de Zoltán Egressy (regia: Tavi Costin – Teatrul „Anton Pann”, Râmnicu Vâlcea), Funny Money de Ray Cooney (regia: Ioan Coman – Teatrul „Toma Caragiu”, Ploiești), TOC TOC de Laurent Baffie (regia: Alexandru Boureanu și Raluca Păun – Teatrul Național „Marin Sorescu”, Craiova).

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a Teatrului „George Ciprian” și online. Prețul unui bilet este cuprins între 25 și 70 lei, în funcție de spectacol și de categoria selectată.

Programul complet al Festivalului BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU poate fi consultat pe site-ul Teatrului „George Ciprian”

Foto: Andrei Gîndac, Oana Monica Nae

Lasă un comentariu