Skip to content Skip to footer

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL 2023

Cel mai nou film al lui Marco Belloccio – primul câștigător al Trofeului Anonimul, a fost văzut seara trecută, în premieră națională, de peste 4000 de spectatori la proiecția din deschiderea celei de-a 20-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL.

„Kidnapped” a avut premiera internațională în competiția oficială a Festivalului de la Cannes.

Miruna Berescu, directoarea festivalului, a punctat, la gala de deschidere, importanța susținerii constante a publicului, dar și a comunității din Sfântu Gheorghe, reprezentată și anul acesta de grupul vocal „Ciornii Morii” care a cântat melodii în limbile română și ucraineană. „E greu să duci un eveniment cultural 20 de ani neîntrerupt, e multă muncă în spate, de aceea ne bucură când vedem bucuria, sprijinul și, dați-mi voie să spun, iubirea care vine din partea oamenilor care au fost măcar o dată la Festival. Ne bucurăm să simțim căldura oamenilor din Sfântu Gheorghe și să îi putem întâmpina pe toți și anul acesta cu filme în premieră aduse în România imediat după Festivalul de la Cannes sau Locarno.

Vocația mea, filmul” ajunge la a doua ediție. Proiectul social-cultural de educație nonformală în rândul elevilor din zona Deltei Dunării, a ajuns la a doua ediție și constă într-o serie de activități de stimulare și facilitare a accesului la educație culturală. Participanții vor beneficia și anul acesta de întâlniri cu mai multe personalități din industria filmului, printre aceștia numărându-se Emanuel Pârvu (actor și regizor), criticul de film Ionuț Mareș și îndrăgitul actor Vlad Ivanov.

„Vocația mea, filmul” se desfășoară în perioada 15-20 august în cadrul Festivalului ANONIMUL și este un program organizat de Asociația FAMart cu sprijinul E-ON România.

Programul ANONIMUL 2023 cuprinde mai multe evenimente conexe. Miercuri, 16 august, de la ora 11:00, cortul festivalului amenajat în camping va găzdui o întâlnire din seria ANONIMUL Talks cu actorii Vlad Ivanov și Ilinca Manolache, regizorii Alexandru Solomon și Emanuel Pârvu, producătoarele Ada Solomon și Miruna Berescu, selecționerii Ludmila Cvikova, Ionuț Mareș și cineastul Laurențiu Damian – Președintele Uniunii Cineaștilor din România, în care se va discuta despre filmul românesc – „Așteptările publicului vs. așteptările realizatorilor”.

Publicul de la Sfântu Gheorghe se va putea bucura și de show-ul hibrid al Trupei Dl Goe după albumul „Fata Morgana” a cărui muzică este ilustrată de o serie de clipuri care formează un film ce va putea fi văzut tot miercuri, 16 august, în Green Dolphin Camping.

Joi, 17 august, OTP Bank România organizează împreună cu Festivalul acțiunea de ecologizare „Vreau o Deltă ca-n filme” prin care vor fi strânse deșeurile din Delta Dunării cu ajutorul Asociației Ape Fără Plastic și a voluntarilor ce se pot înscrie pe .

Pe 19 august, în cadrul galei de închidere ANONIMUL 2023, regizoarea de origine japoneză, Naomi Kawase, va primi Trofeul Anonimul pentru contribuția la frumusețea cinematografiei universale, iar seara va fi închisă de proiecția în premieră a „Filmului Oficial al Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, Partea A” și de concertul susținut de Șuie Paparude

Programul festivalului include două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, o competiție de lungmetraje, dar și proiecții în afara concursului. Toate vor avea loc în prezența membrilor echipelor de producție și vor fi prezentate atât în cinematograful amenajat în camping, cât și în sălile din Green Village.

Cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL are loc în perioada 14-20 august, la Sfântu Gheorghe.

Programul ANONIMUL poate fi consultat pe , iar biletele cu valoare zero pentru proiecțiile din săli pot fi procurate de pe eventbook.ro.

Mai multe detalii despre festival pot fi găsite pe: Website | Facebook | Instagram

Lasă un comentariu